Een fijn vakantiehuis in het zuiden van Europa, perfect voor een zonvakantie. Huis met zwembad en ligstoelen

De leukste vakantieadressen
Bijzonder overnachten tijdens je vakantie in Andalusië

Een fijn vakantiehuis in het zuiden van Europa, perfect voor een zonvakantie. Huis met zwembad en ligstoelen
Andalusië is een populaire vakantiebestemming in Spanje. Op slechts een paar uur vliegen ligt deze prachtige streek in Spanje, met natuur, cultuur en prachtige stranden. Bekend om steden als Ronda, Sevilla en Malaga en de beroemde 'Pueblos Blancos'. Een heerlijke vakantiebestemming!

Vakantie in Andalusië, een stukje paradijs op aarde

Valt het jou ook op dat zoveel mensen een hemelse blik in hun ogen krijgen als ze het over Andalusië hebben? Vraag mensen die op vakantie zijn geweest in Andalusië naar hun ervaringen en de kans is groot dat je zelf ook zin krijgt om te gaan. Wat is toch de magische aantrekkingskracht van deze regio?

Waar ligt Andalusië?

Laten we beginnen bij het begin: waar ligt Andalusië nou eigenlijk precies? Andalusië ligt helemaal in het zuiden van Spanje en omvat onder andere de steden Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada. Ook kun je vanuit Andalusië makkelijk de rots van Gibraltar bezoeken, hoewel die gek genoeg officieel bij Engeland hoort. Alleen de Straat van Gibraltar scheidt Andalusië van het aan de overkant gelegen Marokko.

Wat ga je er doen tijdens je vakantie?

Met steden als Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga heeft Andalusië de nodige leuke stedentripjes te bieden. Daarnaast zijn er natuurlijk de stranden, waaronder de beroemde Costa del Sol. Maar bezoek ook zeker Los Pueblos Blancos: witte dorpjes in de heuvels waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan.

Bijzonder overnachten in Andalusië

De rust die de witte dorpjes uitstralen, vind je ook terug in veel van de bijzondere accommodaties in Andalusië die we voor je hebben verzameld. Zo hebben we meerdere mooie (en witte!) vakantiehuizen weten te vinden met een eigen zwembad.

Zie jij jezelf al zitten tussen de olijf- en sinaasappelboomgaarden? Met een boek in je hand aan de rand van het zwembad, starend over de heuvels met de glinsterende zee in de verte?

Een B&B in Andalusië

Als je via een gastvrije gastheer of -vrouw meer in aanraking wilt komen met de Andalusische cultuur en waardevolle tips wilt krijgen, is een B&B ook een goede keuze. De kleinschalige accommodaties zijn sfeervol ingericht, liggen op prachtige locaties en zorgen voor een extra mooi randje aan je vakantie in Zuid-Spanje

Na een dag ontdekken is het bijvoorbeeld volop genieten van een bord vol Spaanse streekgerechten die door de eigenaren zelf zijn klaargemaakt. Dankzij al die goede zorgen hoef jij even helemaal niets, behalve al je zintuigen openzetten en genieten van de warmte van de zon, de geur van alles wat hier groeit en het geluid van de geiten die met een belletje om hun nek rondscharrelen in dit paradijs.

Want ja, we moeten toegeven: Andalusië is echt een stukje hemel op aarde!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken