Een dagje weg naar een theetuin. Bootjes in het water voor het terras

De leukste adressen in Nederland
De mooiste theetuinen

Een dagje weg naar een theetuin. Bootjes in het water voor het terras
Een theetuin. Het woord heeft iets romantisch, idyllisch en rustgevends. De gedachte aan een theetuin alleen al bezorgt je een blij gevoel. De leukste theetuinen in Nederland zijn dan ook fijne plekken, waar oma's appeltaart voor je klaarstaat, je gelukkig wordt van de omgeving en je de dagelijkse sleur kunt vergeten tijdens een fiets- of boottochtje. Schuitje varen, theetje drinken... Meer heb je toch niet nodig voor een relaxte middag?

Elke theetuin is uniek

Zoek je een bijzondere theetuin, een sfeervol theehuis of leuke theeschenkerij? Bijzonder Plekje heeft voor jou de mooiste theetuinen op een rijtje gezet. Idyllisch gelegen, in een landelijke omgeving of in een stadspark. Elk adres is anders, dat maakt ze juist zo leuk. De ene plek heeft een speeltuin of dierenweide, bij een andere tuin verhuren ze bootjes.

Het zijn stuk voor stuk gezellige en sfeervolle adressen waar je terecht kunt voor koffie, thee en taart of een smakelijke high tea. Ga jij genieten bij een van deze prachtige theetuinen?

Een wit ijzeren hekje met een bordje open erop, bij een theetuin in Zuiderwoude.

Genieten van (huisgemaakt) lekkers

Je zou bijna vergeten dat je in een theetuin naast thee nog veel meer kunt bestellen. Vaak serveren theetuinen naast een kaart vol thee- en koffievarianten ook allerlei ambachtelijk lekkers, zoals zelfgebakken taartjes, streekproducten en verse vruchtenlimonade. Ideaal voor als je tijdens een wandeling even een kopje zelfgemaakte icetea wilt drinken, of ‘s winters echte warme chocolademelk met slagroom. Maar ook voor een uitgebreide High Tea met je vriendinnen ben je bij een theetuin aan het goede adres. Is het slecht weer? Dan kun je in (bijna) alle theetuinen gelukkig ook lekker warm binnen zitten.

De hightea van Theetuin H-Eerlijk, een etagere vol met zoete en hartige hapjes.
High tea bij Thee H-Eerlijk

Ontdek de leukste theetuinen

De geselecteerde adressen liggen op de mooiste locaties: aan het water bijvoorbeeld, of in een boomgaard. Steeds vaker worden ze opgenomen in fiets- en wandelroutes. Ook particulieren en boerenbedrijven stellen hun tuinen steeds vaker open voor gasten. Zo kom je op plekjes die anders voor je verborgen zouden blijven en leer je Nederland steeds een beetje beter kennen. Als dat geen goede reden is om gauw een theetuin op te zoeken…

Laat je inspireren door de mooiste theetuinen van Nederland, speciaal voor jou geselecteerd en al even uitgebreid getest door ons!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken