Vier felgekleurde lelijke eendjes

Van e-chopper tot wijngaard
Leuke uitjes in Nederland

Vier felgekleurde lelijke eendjes
Je hebt een dagje vrij en je hebt zin om eropuit te gaan. Maar wat ga je doen? Hoe vind je een leuk uitje in Nederland en tips om leuke dingen om te doen? Zoek niet langer! Je bent hier op de juiste plek. Bekijk onze tips, net even anders dan anders.

Wat is een leuk uitje?

Een leuk uitje is natuurlijk heel persoonlijk. Er zijn in Nederland veel uitjes te beleven, maar wat is leuk? Hou jij ervan om naar de dierentuin te gaan of de hele dag met je gezin naar de Efteling? Ga je het liefste fietsen in de natuur of breng jij in je vrije tijd graag tijd op het water door?

Een leuk uitje is dus zeker niet voor iedereen hetzelfde. Op Bijzonder Plekje vind je bijzondere tips voor een dagje uit. Net even anders dan anders. Van een dagje in de natuur tot een bootje huren in Friesland, van fietsen op de Veluwe tot een wijnproeverij in Zuid-Limburg.

Je vindt hier geen tips voor een dagje dierentuin, pretpark of musea. We gaan er vanuit dat je daar zelf de weg wel naartoe vindt. Wat we wel graag tippen? Wild plukken in de natuur, toeren door Drenthe, op pad met een boswachter, wijn proeven in een wijngaard, een high tea op een unieke locatie.

Paddenstoelen en zwammen plukken in Drenthe

Met wie ga jij een dagje uit?

Wat je gaat doen tijdens je dagje uit, hangt voor een groot deel af met wie je iets leuks gaat doen.

1. Leuke uitjes met kinderen / met je gezin zijn er eindeloos veel. En ze hoeven niet eens altijd iets te kosten. Kinderen kunnen eindeloos spelen in de natuur. Hutten bouwen, boompje verwisselen, sporen zoeken. Uitstapjes genoeg te bedenken! Ga op avontuur in de natuur.

2. Leuke uitjes met (twee) volwassenen zijn er genoeg. Ga je graag samen de natuur in? Maak een lange wandeling, neem een picknick mee tijdens een Klompenpad of huur fietsen en verken een regio waar je nog niet eerder geweest bent. Ook tof: toeren met een oldtimer!

3. Of zoek je een leuk uitje met vriendinnen? Samen naar de wellness, een high tea reserveren of urenlang kletsen aan boord van de Salonboot?

meisje op klimexcursie met gele helm

Top 10 voor een leuk uitje in Nederland

Onze favoriete uitjes? Dit is onze top 10 in Nederland, in willekeurige volgorde:

  • Tip 1: EKO-tours, toeren met een elektrische terreinwagen over de Hondsrug in Drenthe of op Ameland. Avontuurlijk en leerzaam.
  • Tip 2: Toeren met een lelijk eendje door de Achterhoek. Inclusief een route langs de mooiste plekjes
  • Tip 3: Wijnwandelen in Zuid-Limburg. Er zijn speciale wandelingen uitgezet langs de mooiste wijngaarden.
  • Tip 4: Huur een Bijzonder Busje en ga op pad. Een glimlach gegarandeerd.
  • Tip 5: Varen over de Vecht met een Salonboot. Borrelen en kletsen!
  • Tip 6: Met een e-chopper over Goeree-Overflakkee.
  • Tip 7: Ken jij de Twizy? Renzy verhuurt deze elektrische 2-persoons auto’s. Leuk!
  • Tip 8: Een high tea bij een Bijzonder Plekje.
  • Tip 9: Varen door de Alblasserwaard.
  • Tip 10: Op Koesafari in het Vechtdal

Meer inspiratie en tips nodig? Bekijk alle leuke uitjes hier. 

 

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Van e-chopper tot wijngaard

Ben je op zoek naar een leuk uitje in Nederland? Zoek niet verder. Hier vind je originele, leuke en bijzondere tips voor een dagje uit!