Vier felgekleurde lelijke eendjes

Door UNESCO erfgoed en Laag Holland
Eropuit: Toeren met een lelijk eendje

Vier felgekleurde lelijke eendjes

Een tof dagje uit waar iedereen blij van wordt? Ga toeren met een lelijk eendje door Laag Holland en de Beemster, ten noorden van Amsterdam. Dikke pret gegarandeerd.

Ducktrail organiseert vanuit Wormer de leukste dagjes uit. Bij aankomst staan de mooiste exemplaren lelijke eendjes op je te wachten. Ze hebben ook nog eens de meest originele namen die je kunt bedenken. Ga je aan de waggel met de Schittereend of Formule 1nd?

Het toeren alleen is al leuk: die eerste bocht waarin je flink overhelt, het ouderwetse schakelen, de vering… Dakje open en de wind door je haren. Ga voor een hele dag en ervaar vrijheid en heel veel blijheid! We tippen je twee mogelijke routes:Een paar lelijke eendjes op een rij

Toeren met je eendje door oer-Holland

Een dagje toeren over dijkjes, slingerende landweggetjes, langs water, idyllische dorpjes, karakteristieke groene huizen met houten gevels, weilanden, eindeloze vergezichten, molens en ophaalbruggetjes: als in een Hollands schilderij.

Mogelijke stops:

  • Vanuit Wormer rijdt je naar de Zaanse Schans, waar je op je gemak even rond kunt wandelen
  • Je steekt door naar Ilpendam, Watergang (met de smalste Dorpsstraat van Nederland) en Broek in Waterland, een charmant dorp waar je zeker even je benen moet strekken. Hollandser dan hier wordt het niet.
  • Je volgende stop is havenstadje Monnickendam met een idyllisch haventje met terrasjes, smalle straten en bijzondere gevels. Uniek zijn de gevelstenen, meer dan 60 stuks.

Boten in de haven van Monnickendam

Met je lelijke eendje door UNESCO erfgoed

Wanneer je Wormer verlaat richting Jisp en Neck ‘hobbel’ je gelijk al door een ansichtkaart, met idyllische huizen aan het water. Dat blijft de rest van de dag zo als je deze stops maakt:

  • Rijd via Kwadijk naar Edam voor een stadswandeling en een bezoek aan het meest bijzondere snoepwinkeltje van Nederland.
  • Volg de dijk naar het noorden, naar Etersheim. Tijd voor koffie met appeltaart bij de molen op het laagste punt van Noord-Holland.
  • Steek door naar de Beemster en rijdt aan de rand van de Beemster langs de molens bij Schermerhorn, Grootschermer en Noordeinde.
  • Je volgende stop is Graft – de Rijp. Goed voor je rijvaardigheid. Stuur je eendje behendig over de smalle weg langs historische gevels en over ophaalbruggetjes. Stop bij het kleinste winkeltje van Nederland: Bram en Aagje. Boordevol met oud-Hollands snoepgoed, lekker voor onderweg.
  • Rijd de Beemster in, werelderfgoed van Unesco. Lange rechte wegen, sloten en perfect verdeelde weilanden en akkers: dat is de Beemster. Maak een laatste stop bij BRASA in Middenbeemster voordat je terug rijdt naar Wormer.
Lelijke eendjes op een rij in Middenbeemster
Rode eend op een landweg in de BeemsterBloeiende tulpen met lelijke eendjes

Zin gekregen in een dagje toeren met zo’n lelijk eendje? Een dagje mooie herinneringen maken met elkaar en alleen maar vrolijke gezichten om je heen? Huur ook zo’n lelijk eendje van Ducktrail en beleef een van de leukste uitjes in Laag Holland.

Overzicht