Wie, wat, waar en waarom?
Over Marleen Brekelmans en Bijzonder Plekje

Ik gun iedereen de bijzondere beleving van een bijzonder plekje. Dit doe ik door hoogst selectief te werk te gaan bij het kiezen van bijzondere plekjes. Ik zoek naar originele accommodaties en adressen met stijl en karakter, oprechte aandacht en gastvrijheid.

Vind je het ook zo lastig om het juiste adres te vinden op het internet, waar je verzuipt in het aanbod en twijfelt of je vondst wel echt zo bijzonder is als je hoopt? Bespaar jezelf een eindeloze zoektocht naar de perfecte plek, ik heb alvast een selectie van echt bijzondere plekjes voor je gemaakt en help je graag met het vinden van het perfecte adres voor je dagje uit, weekendje weg of je vakantie.

De mooiste plekjes op één plek

Op Bijzonder Plekje verzamel ik sinds 2010 de meest bijzondere adressen in Europa, van theetuin en pipowagen tot designhotel en bijzonder vakantiehuis. Met mijn persoonlijke selectie van B&B’s, hotels, vakantiehuizen, glamping- en campingadressen verras en inspireer ik je om verder te kijken dan de standaard hotels en bungalowparken. Met mijn jarenlange reiservaring weet ik als geen ander hoe belangrijk een fijne plek is, wat oprechte gastvrijheid voor je betekent en hoeveel een bijzonder plekje toevoegt aan je (reis-)beleving.

Wat vind je op Bijzonder Plekje?

Een Bijzonder Plekje ben je niet zomaar. Ik zoek voor jullie (vakantie-)adressen die net dat beetje extra bieden. De adressen op de site zijn met zorg geselecteerd. Ik ben kritisch en wil graag dat je verblijf bijzonder is, een beleving en een herinnering voor altijd. Belangrijk daarbij is de persoonlijke benadering en oprechte gastvrijheid van een accommodatie of plekje. Kleinschaligheid en authenticiteit spelen ook een grote rol. Tenslotte wil je tijdens je weekendje weg en/of vakantie écht zorgeloos genieten.

De variatie in het aanbod is groot. Niet één plekje is gelijk, je vindt kindvriendelijke glamping accommodaties, knusse vakantiehuisjes in de natuur voor rustzoekers en romantische bed & breakfasts voor jullie samen. Maar ook een klein familiehotel aan zee, een designhotel in de stad en unieke logeerconcepten.

Het aanbod aan bijzondere plekjes beperkt zich niet alleen tot Nederland. Ik ga ook de grens voor je over! Charmante gîtes in Frankrijk, kindvriendelijke vakantiedomeinen in Italië, berghotels in de Alpen en zalige adressen bij onze zuiderburen. Van België tot Portugal, van Zweden tot de hak van Italië. Door het diverse aanbod is er voor iedereen wel een bijzonder plekje. Rustzoekers, wandelaars, gezinnen met kinderen, hondenliefhebbers of …. Iets te vieren? Een romantisch weekendje boeken? Met vriendinnen op stap? Een groepsaccommodatie boeken die hip is? Met opa & oma op vakantie?

Marleen verzamelt de leukste adressen in Europa. Met haar persoonlijke selectie verrast ze de liefhebber van het goede leven met tips. Met haar uitgebreide reiservaring (wereldwijd) is zij een expert te noemen op het gebied van bijzondere (overnachtings-)plekken, fijne adressen en hotspots.’