entree met hoge betonnen trap in het hotel

Een hip familiehotel
Tip: GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel

entree met hoge betonnen trap in het hotel

Het GuestHouse Hotel in Kaatsheuvel is een hip familiehotel. Nog maar net geopend en nu al een succes. Door het persoonlijke karakter, de ontspannen sfeer, de laagdrempeligheid en alles in huis voor een fijn verblijf.

Bij aankomst kijken we best even raar op. Midden in een wijk, grenzend aan de Albert Heijn, ligt het GuestHouse hotel. Best apart, zo’n locatie, maar dat het werkt blijkt direct als we binnenstappen. Het is al gezellig druk als we aankomen. Stemmen en gelach klinken door de living, een goed teken.

Bij het GuestHouse Hotel is goed nagedacht over waar je als gast behoefte aan hebt. Met name voor gezinnen is echt alles aanwezig om van je verblijf een succes te maken. Slapen en eten onder een dak, familiekamers waarop de bedden allemaal goed zijn, een ‘woonkamer’ met speelruimte, een dakterras om je kinderen ‘even uit te laten’.

Entree hotel met op de benedenverdieping Guesthouse Kitchen

Net zoals thuis

‘Net zoals thuis’ staat er in verschillende talen boven de entree van het hotel. Even de trap op en je wandelt zo de living in: een grote, gezellige ruimte met de receptie, een bar en verschillende mogelijkheden om neer te ploffen. Van lange tafels en hoge zitjes tot comfortabele loungebanken en picknicktafels. Tussendoor kasten met boeken, een hip behang, speelhoekjes en spelletjes.

De living met verschillende zithoeken in het hotelReceptie van het Guesthouse hotel De ruime 'living' van het hotelEen warm welkom wacht ons bij de receptie, vriendelijk, vlot en met een welkomstdrankje, dat ook later op de dag genuttigd mag worden. Over een wisselend tapijt van gras met madeliefjes, een weg met zebrapad en kinderkopjes met mos lopen we naar onze hotelkamer. Een schot in de roos voor onze tieners. Geen kinderachtig design en felle kleuren wat je vaak in een familiehotel treft, maar een stoer interieur met ook voor de kinderen goede, volwaardige bedden.

Hotelkamer met tweepersoons bed en stoer stapelbedPlant met op de achtergrond een stoer stapelbedStoer stapelbed met 3 bedden

De kamers van het GuestHouse Hotel

Slim bedacht, die familiekamers van het GuestHouse Hotel. Hier zijn familiekamers ook echt kamers voor het hele gezin. En dan niet alleen als je een gezin met twee kinderen hebt. Het hotel heeft drie type kamers:

  • Greenhouse Room voor 1-5 personen. Bestaande uit een tweepersoons bed en een stoer stapelbed voor drie personen. Met naast elk bed, jawel, een oplaadstation voor de smartphones.
  • Bunkhouse Room voor 6 personen. Met een wel heel bijzonder bed: een 6-persoons (stapel-)bed.
  • Farmhouse Room voor maar liefst 8 personen. Hoe gezellig is dat?!

Zoals ze in het hotel zelf zeggen: ‘Je blijft misschien niet lang maar je blijft het je wel lang herinneren!’ Ook de bijzondere details blijf je je herinneren. Op de deurhanger geen standaard tekst, maar een grappige variant met ‘Graag de kamer opruimen. De kussens liggen echt overal.’ En wanneer je twee nachten komt logeren en je er voor kiest tussendoor je kamer niet te laten schoonmaken, krijg je een gratis ontbijt aangeboden. Alles om het hotel zo duurzaam mogelijk te runnen.

Hangplanten met op de achtergrond een bank met 3 personenOverzicht van het restaurantHoge tafels en een jungle behang in het restaurant

De GuestHouse Kitchen

Op de begane grond van het hotel ligt restaurant de GuestHouse Kitchen. Dit is de plek waar je welkom bent voor het ontbijt (in twee shifts, wat ik persoonlijk wat minder vond, maar gezien het aantal gasten in het hotel wel logisch is), voor de lunch, een borrel of diner. Missie van de Kitchen? Zo min mogelijk voedsel verspillen. En over nagedacht: gezonde keuzes voor de kinderen zoals meloen met ham of komkommersticks vooraf.

Eet je liever in de living of op het dakterras? Bestel bij de bar of receptie een pizza en hij wordt bij je bezorgd.
Hangplanten met op de achtergrond de receptie

Overige extra’s bij het hotel

Naast de eerder genoemde living en de toffe familiekamers heeft het hotel nog een paar extra’s in huis om het je zo goed mogelijk naar je zin te maken. Vanuit de living loop je zo de daktuin op, volledig ommuurd dus veilig. Op het dakterras loungebanken, her en der een kas, speeltoestellen voor jong en oud (tafeltennis, voetbaltafel en biljart), een schommel en zandbak. Een fijne plek om neer te ploffen met een drankje terwijl je kinderen zich zelf vermaken. En wat dacht je van een voorlees uurtje voor het slapen gaan? Een paraplu service bij slecht weer en een fitness ruimte?

Wat ga je er doen?

Natuurlijk, bij Kaatsheuvel denk je automatisch aan de Efteling. Die ligt slechts 500 meter van het GuestHouse Hotel. In nog geen 10 minuten wandel je naar het park. Niet zo verwonderlijk dus dat het hotel verschillende Efteling packages aanbiedt; een combinatie van hotel & entree. Maar de omgeving heeft nog meer te bieden. Boek dus gerust een nachtje extra en breng een bezoek aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Door de grote zandvlaktes ook wel bekend als de Brabantse Sahara. Of ga een dagje winkelen in Tilburg. Ideaal met het GuestHouse Hotel als uitvalsbasis.

Handig om te weten:

Wat? GuestHouse Hotel
Waar? Gasthuisstraat 118 5171 GJ Kaatsheuvel
Handig: Gratis parkeren naast het hotel

 

Overzicht