Weg van de massa? Kies voor een aparte vakantie!
Aparte vakanties

Het is steeds vaker in het nieuws: de bekende toeristenbestemmingen zijn druk. Zo druk, dat het soms gewoon niet leuk meer is. Gelukkig is er ook een oplossing: kies eens voor een aparte vakantie! Zo ontloop je de massa en heb je des te meer het gevoel dat je er even helemaal tussenuit bent. Wij geven je alvast wat ideeën om zo’n aparte vakantie in te vullen.

Bijzondere accommodaties

Maak het niet ingewikkelder dan het is. Soms is de accommodatie zelf al de bestemming! Er zijn allerlei accommodaties te vinden die zo bijzonder zijn, dat je verder helemaal niet weg wilt. Wat denk je bijvoorbeeld van slapen in een boomhut of pod? Het is alsof je de wereld voor jezelf alleen hebt en het uitzicht is genoeg om je urenlang mee te vermaken.

Op vakantie naar aparte steden

Ook leuk: maak eens een stedentrip naar een relatief onbekende stad. Vaak zijn die verrassend leuk! In plaats van schuifelen door de Kalverstraat in Amsterdam kun je bijvoorbeeld ook kennismaken met ‘Dutch Design’ in Eindhoven (waar ook nog eens een heerlijke foodhal zit), bijzondere musea bezoeken in Nijmegen of winkelen in het ontzettend gezellige Deventer. En zo zijn er nog veel meer steden te bedenken die wel heel leuk zijn, maar nog niet door het grote publiek zijn ontdekt.

Lees onze tips voor een leuke stedentrip

Aparte activiteiten op vakantie

Een andere manier om je vakantie kleinschalig te houden, is door je tripje te organiseren rondom een activiteit. Volg bijvoorbeeld een creatieve workshop, kies voor een yogaweekend, help mee bij de druivenoogst of volg een coachingstraject op een prachtig zeilschip.

Probeer ook eens een aparte vakantie

Misschien zijn bovenstaande dingen niet het eerste waar je aan denkt als je zin hebt om op vakantie te gaan. Maar juist aparte vakantieplannen staan garant voor onvergetelijke trip. Probeer het eens!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken