Safaritenten bij de boer
BoerenBed vakantie

Zoek je een unieke ervaring? Een speciale bestemming voor je weekendje weg of je vakantie? Een leuk adres voor het gezin of met vrienden? Neem een kijkje bij het BoerenBed. BoerenBed is een netwerk van boeren verspreid over het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hoewel het logeerconcept overal hetzelfde is, is elke boerderij uniek en op elke locatie beleef je andere avonturen.

Wat is BoerenBed?

Slapen bij de boer? Dan moet je zeker de mooie Tenthuisjes/safaritenten van het BoerenBed proberen. Verspreid over Europa staan op ‘in bedrijf zijnde’ boerderijen authentiek ingerichte tenten, waar je kookt op vuur, de kinderen slapen in een bedstede, je de boer mag helpen, zelf je eitje raapt voor het ontbijt….

BoerenBed was jaren geleden een van de eerste die safaritenten introduceerde voor een glampingvakantie. Met een originele invulling, anders dan anders. De safaritenten van het BoerenBed staan altijd op het erf van een (in bedrijf zijnde) boerderij. De tenten zijn authentiek ingericht. In heel eigen stijl, back to basic. Je gaat terug in de tijd, zonder dat het echt primitief wordt. Voor een paar dagen simpeler leven. Koken doe je op de houtkachel, verlichting krijg je via olielampen en kaarsen. Geen wifi, geen televisie; het gaat om het samen zijn. Eindeloos kletsen, spelletjes spelen, bewust buiten leven of een avondje pizza bakken in de op hout gestookte oven.

Er zijn verschillende varianten van de BoerenBed Tenthuisjes. Er zijn Tenthuisjes voor vier en zes personen en je hebt de keuze uit een privé douche op de boerderij, een eigen douche naast je tent of een douche in je tent.

Je beleeft een unieke tijd midden in de natuur. Bij BoerenBed geloven ze in eenvoud en terug naar de basis zonder luxe en comfort in te leveren.

Tenthuisje voor een weekendje weg op de boerderij.

Het comfort in je BoerenBed Tenthuisje

Op vakantie bij het BoerenBed, betekent genieten! Het begint al bij aankomst, de vrijheid, de rust, de ruimte… Het fantastische uitzicht op de omgeving of, wanneer je ‘s avonds laat naar buiten gaat, op de sterrenhemel. Lekker luieren in ligstoelen onder de luifel of genieten van al het bijzonders de boerderij te bieden heeft.

Naast bovengenoemde hebben sommige tenthuisjes als extra luxe een eigen douche. Deze staat of naast je eigen tent of in de ensuite badkamer (de meest luxe variant).

Alle tenten hebben een houtkachel om je warm te houden en om op te koken, verlichting door middel van olielampen en ‘s avonds kruip je onder de wol in een heerlijk bed of in de bedstee (favoriet bij kinderen).

Echtpaar in bed met ochtendkoffie en een tijdschrift.

Veel te beleven op de boerderij

In en rond de authentieke tenten/Tenthuisejs van het BoerenBed is altijd wat te beleven. De boerenmaaltijden worden bereid op een traditionele houtkachel, zodat de soep langzaam pruttelend de volle smaak krijgt. ’s Ochtends helpen de kinderen bij het voeren van de kippen en na een drukke dag vol slootje springen, ravotten in de wei en het bos, is het tijd om gezellig met z’n allen aan tafel te gaan. Geniet van het beste van de boerderij. Maak soep, ga op zoek naar eieren of tuur naar de sterrenhemel. Zet de telefoon uit en kom eens echt tot rust.

Voor wie is het BoerenBed?

Voor bijna iedereen!

  • Samen weg? Een weekendje weg bij het BoerenBed is romantisch. Samen in de bedstee slapen, vuurtje stoken voor je kopje koffie, een eitje rapen voor het ontbijt, eten bij kaarslicht: je leert de kleine dingen weer waarderen.
  • Met het gezin op vakantie? Bij het BoerenBed vindt ieder wat wils. De kinderen vermaken zich prima op de boerderij. Met knuffelen van de boerderijdieren, eieren rapen, spelen met hooi… de hele dag buiten en lekker vies worden. Jij als ouder duikt even in de hangmat, hebt een momentje voor jezelf bij de tent en geniet van het plezier van je kinderen.
  • Met vrienden en/of familie een reünie? Boek een BoerenBed Groepsweekend. In zo’n weekend kun je de hele boerderij huren voor jouw gezelschap. Je slaapt dan gewoon in de Tenthuisjes, maar hebt alles voor jezelf. Ieder een eigen tent, samen koken, eindeloos kletsen bij het kampvuur, pizza’s bakken en aan lange tafels samen eten, geen afleiding, geen prikkels maar echt samen! Onvergetelijk! Hup met de hele kudde naar de boerderij!
Pizza uit een houtgestookte pizza oven.

Waar staan de BoerenBed tenten?

De ingerichte safaritenten staan verspreid over Europa, van Duitsland tot Wales. Of je nu kiest voor een vakantie in eigen land, een paar dagen aan de Franse kust of in het zuiden van Engeland; een paar dagen back tot basic bij de boer is voor jong en oud een bijzondere ervaring. Een belevenis!

BoerenBed in Nederland

De BoerenBed locaties bieden de ideale plek om tot rust te komen. Verblijf bij een lokale boer en ga op een comfortabel manier back to basic in de natuur. De locaties zijn kleinschalig, ruimtelijk en natuurlijk gelegen. Het doel van BoerenBed is om jou als gast een authentieke en bijzondere beleving te geven. Alles draait om genieten met elkaar zonder constant afgeleid te worden door Whatsapp berichtjes en filmpjes op de iPad. Even terug de tijd in, tijd met elkaar doorbrengen en genieten van de natuur.

Bij Boerenbed kun je ook nog eens veel leren. Zo beleef je bij BoerenBed echt van dichtbij hoe het is om te leven op het boerenerf. Geniet van al het moois dat de boerderij te bieden heeft en draag een steentje bij als je zin hebt. Na een heerlijke vakantie kom je terug met nieuwe kennis en fantastische ervaringen. Een verblijf bij Boerenbed is avontuur, aanpakken en echt even weg zijn. Of je nu met je gezin, in je eentje of met vrienden op pad gaat: in deze omgeving kan er echt ervaren worden wat het is om even rust te hebben. Hier heb je pas echt tijd voor elkaar.

Meisje op een skelter rijdt door een plas.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken