Een safaritent op een grasveld met zwembad, met zicht over de heuvels

Vakantie in Italië? Kies eens voor glamping!
Glamping vakantie in Italië

Een safaritent op een grasveld met zwembad, met zicht over de heuvels
Dat Italië een heerlijk vakantieland is, hoeven we jou niet te vertellen. Heerlijk weer, lekker eten en drinken, gezellige straatjes en pleintjes… Italië heeft het allemaal. Nu nog een fijne plek vinden om te overnachten. Boek een vakantiewoning, neem de tent mee of kies ga voor de gulden middenweg: glamping in Italië.

Zo ziet glamping in Italië eruit

Wat glamping in Italië precies inhoudt, bepaal je helemaal zelf. In het algemeen kun je zeggen dat glamping een luxe vorm van kamperen is waarbij je wel de voordelen, maar niet de nadelen van kamperen hebt. Je verblijft op een camping (met speelkameraadjes voor de kinderen) en bent lekker veel buiten om van het Italiaanse weer te genieten. Aan de andere kant hoef je je kampeermiddel niet zelf op te zetten, maar staat alles al voor je klaar als je aankomt.

Je kunt dus na je reis meteen heerlijk relaxen in jouw glamping-accommodatie. Hoe die er precies uitziet, ligt er helemaal aan waarvoor je hebt gekozen. Glamping is volop in ontwikkeling en er zijn steeds meer varianten: van nostalgische stacaravans en stoere safaritenten tot yurts, tipi’s en boomhutten.

Glamping met de luxe van een hotelkamer
Luxe glamperen in Toscane

Verschillende voorzieningen

Ook de voorzieningen die je tijdens een glamping vakantie in Italië hebt, kunnen behoorlijk verschillen. Behalve een bed dat veel lekkerder ligt dan een luchtbed hebben veel luxe kampeeraccommodaties ook een eigen toilet of complete badkamer. Misschien heb je wel een terras inclusief zonnebedden en barbecue, of bestaat de mogelijkheid om ’s avonds aan te schuiven bij een typisch Italiaanse maaltijd. Maar het is niet zo dat al die dingen standaard inbegrepen zijn bij glamping.

Glamping Toscane

Glamping in Italië, waar dan?

Het is dus de moeite waard om je goed te oriënteren voor je glamping-vakantie in Italië. Daarom hebben wij alvast wat bijzondere plekjes in Italië voor je verzameld. Zo hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het beste bij jouw vakantiewensen past. En dan kan het grote genieten beginnen!

Wat denk je van een fijne vakantie in Toscane, waar ingerichte safaritenten voor je klaar staan op een aantal bijzondere campings? Liever in de buurt van zee glamperen? Dicht bij de Adriatische zee vind je ook een aantal mogelijkheden. Of kies voor een glamping tent op Elba! De regio Le Marche ontbreekt uiteraard ook niet! Kijk snel voor een favoriete plek.

De fantastische ligging van Fortuna Verde, safaritenten vanuit de lucht.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken