De leukste adressen!
Glamping in Spanje

Er zullen maar weinig Nederlanders zijn die bij het horen van Spanje niet aan vakantie denken – behalve rondom 5 december dan. Spanje is een echt vakantieland waar veel Nederlanders elk jaar weer naartoe terugkeren. En niet altijd naar een hotel in een van die grote strandresorts natuurlijk! Ook in Spanje zijn volop bijzondere plekjes te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van glamping in Spanje?

Safaritent, yurt of tipi?

Met lekker weinig bagage afreizen naar de zon en daar verblijven in een luxe kampeeraccommodatie – dat is glamping in Spanje. Hoe je dat plaatje precies invult, dat bepaal je helemaal zelf. Ga je voor een klassieke safaritent, of wil je wel eens weten hoe het is om in een yurt, tipi of belltent te slapen? Of kies je toch voor iets op wielen, zoals een gepimpte caravan of pipowagen? Het kan allemaal wanneer je glamorous gaat kamperen in Spanje. Je hoeft (bijna) alleen je bikini mee te nemen!

Onze glamping tips voor Spanje

Met al die mogelijkheden ontstaan bijzondere adressen, die jouw glampingvakantie tot een onvergetelijke ervaring maken. Zo staat op het terrein van Refugio Marnes een luxe bedoeïenentent: La Jaima. Van buiten is het al een plaatje, maar van binnen kom je echt helemaal in oosterse sferen door de kleuren van het tentdoek en het schitterende interieur. En dan heb je ook nog eens je eigen badkamer en keuken bij dit glamping-adres! Finca Alegria de la Vida heeft een tipi, een safaritent en een belltent voor je klaargezet en 123 Olé heeft elke woonwagen een unieke inrichting meegegeven. Zomaar een paar voorbeelden die aangeven hoeveel mogelijkheden er zijn als je kiest om te gaan glamperen in zonnig Zuid-Europa.

Een mintgroene woonwagen en lichtblauwe caravan in Spanje
Glamping bij 123Ole

Glamping bestemmingen Spanje

Misschien is het een goed idee om eerst te beslissen in welke regio je wilt gaan glamperen in Spanje. Voor een actieve vakantie zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Costa Blanca, een gebied met mooie stranden, maar ook met bergen in het binnenland waar je prachtig kunt wandelen, fietsen en klimmen. Net als de Costa Blanca biedt Catalonië een combinatie van strand met een rustig en rustiek binnenland vol heuvels en bergen. Bovendien kun je hier de stad Barcelona bezoeken. Maar ook het schilderachtige Andalusië met zijn berglandschap en hier en daar een wit dorpje is een mooie bestemming voor een paar heerlijke weken.

Gelukkig maakt al dat kiezen de voorpret alleen maar groter. Geniet ervan en voordat je het weet, pak jij je bikini en ben je op weg naar jouw glamping-vakantie in Spanje.

Bloeiende cactussen
Spanje

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken