Gezellige tafel met mensen die genieten van een glas wijn en gesprekken

De mooiste huizen voor groepen
Groepsaccommodaties Brabant

Gezellige tafel met mensen die genieten van een glas wijn en gesprekken
Gezellig schijnt een typisch Nederlands woord te zijn. Maar er is één provincie die met name bekendstaat om die gezelligheid: Brabant. Een groepsaccommodatie in Brabant is dan ook de ideale plek om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Gastvrije groepsaccommodaties in Brabant

Zoek je een plek om samen met vrienden of familie een weekendje weg te gaan of misschien zelfs op vakantie te gaan? Brabant heeft veel gezellige grote huizen waar je van harte welkom bent. De Brabanders staan niet voor niets bekend om hun gastvrijheid. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Groepsaccommodaties in de Brabantse natuur

In Brabant is de kans groot dat jouw groepsaccommodatie wordt omringd door mooie natuur. De provincie Noord-Brabant heeft maar liefst vier nationale parken: de Biesbosch, de Loonse en Drunense Duinen, de Grote Peel en grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide. Tijdens jullie gezamenlijke weekendje of weekje weg kunnen jullie dus heerlijk gaan wandelen door het bos en op de heide, of juist gaan varen in de Biesbosch.

Brabantse steden

Maar Brabant heeft ook genoeg leuke steden voor een dagje cultureel, culinair of shoppen. Eet bijvoorbeeld een Bossche bol in Den Bosch, kom alles te weten over Nederlands design in Eindhoven, laat je door de streetart-app door Breda leiden of bezoek het kasteel van Helmond. Brabant heeft ook binnen de bebouwde kom genoeg leuks te bieden.

Groepsaccommodaties met kinderen

Als je met een groep vrienden of met de hele familie in een groepsaccommodatie verblijft, zijn daar misschien ook wel kinderen bij. Dat komt goed uit, want die kunnen zich helemaal uitleven. Met een wandeling door de Brabantse natuur bijvoorbeeld, maar een bezoek aan de Efteling of Safaripark de Beekse Bergen is helemaal geweldig voor ze. Zo hebben ze het jaren later nog over ‘die ene vakantie waarop we met de hele familie naar de Efteling gingen’. Succes verzekerd!

Om je alvast op weg te helpen naar zo’n plekje vol gezelligheid en gastvrijheid, hebben we onze favoriete adressen voor je bij elkaar gezet. Waar ga jij heen tijdens het familie- of vriendenweekend?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken