Doen!
High tea: 5 redenen om te reserveren

Gezellig met vriendinnen, je moeder of bijvoorbeeld familie: samen genieten van een high tea is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel erg leuk. En overal anders. Elke theetuin en elk theehuis geeft een eigen invulling aan hun high tea. Etagères gevuld met hartig en zoet, of alles mooi geserveerd op borden of houten planken. De lekkerste theesmaken geschonken in oma’s servies en dat alles in een fijne omgeving. We zouden ze eigenlijk allemaal moeten proberen. Ik geef je 5 feestelijke redenen om een high tea te reserveren.

1. Bijkletsen met vriendinnen tijdens een high tea

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik zie mijn vriendinnen veel te weinig. We werken allemaal, hebben een gezin en nemen te weinig tijd voor elkaar. Hoe fijn is het om weer even samen te zijn, bij te kletsen en weer even net zo te lachen als ‘vroeger’. Prik een datum om elkaar snel weer te zien en neem de tijd om, onder het genot van thee & taart, bij te praten.

2. Qualitytime met je moeder

Wat geldt voor mijn vriendinnen geldt eigenlijk ook voor mijn moeder. We bellen vaak en doen snel een koffietje bij een van ons thuis. Maar écht de tijd voor elkaar nemen? Doen we te weinig. Vertel je moeder een gaatje vrij te houden in haar agenda en reserveer als verrassing een high tea. Bijzondere momenten samen zijn zo waardevol.

3. Vier je verjaardag met taartjes

Zorgeloos je verjaardag vieren zonder te sjouwen met boodschappen en er dagen druk mee te zijn? Trakteer op een high tea met lekker veel taartjes. Voor je beste vriendinnen, familie, vrienden of…? Echt een feestje! Ook leuk, je kunt ook een high tea bij jou thuis laten verzorgen, hoe relaxed is dat?

Mooi sfeerbeeld van tafel met taart en theeeservies en muntthee met potje honing

4. Reserveer een high tea voor een familiereünie

Ben jij degene die de jaarlijkse familie reünie mag organiseren? Of is het al veel langer geleden dat jullie elkaar gezien hebben? Reserveer een high tea. Gezellig lang aan tafel met elkaar, onder het genot van lekkers weer weten wat speelt in elkaars leven, ideaal! En het voordeel, bij een high tea zit voor ieder wel wat wils.

5. High tea Babyshower

Een baby op komst? Organiseer een paar weken voor de bevalling een high tea op een bijzonder plekje. Aan de thee met taartjes, samen met de mensen die je liefhebt. Klinkt goed toch? En handig, je hoeft niet op te letten hoeveel taartjes je eet, die dikke buik heb je toch al.

Een high tea is altijd een goed idee, wie neem jij mee?

En waar ga je dan naar toe? Bekijk onze favoriete high tea adressen.

Overzicht