Bankje met hond en baasje aan zee

Nachtje of weekendje weg
Hotels waar honden welkom zijn

Bankje met hond en baasje aan zee
Een hotel waar je met je hond kunt overnachten; je hoort het niet heel vaak, maar ze zijn er echt! Wat dacht je van een mooi plekje in de natuur, waar jullie samen de mooiste wandelingen kunnen maken? Of een hotel vlakbij zee, waar je hond op een warme zomerdag lekker kan afkoelen? Lees hier alles over de mogelijkheden voor een hotelovernachting met hond.

Overnachten in een hotel met je hond

Wanneer je jouw hond meeneemt naar een hotel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Geef bij het boeken altijd aan dat je een hond meeneemt. Vaak zijn er beperkte kamers waar honden welkom zijn en is het een vereiste dat je dit bij je reservering aangeeft.
  • Zorg ervoor dat je hond schoon is voordat je naar binnen gaat, niemand wordt blij van modderpootjes of een druipende vacht na het zwemmen.
  • Laat je hond niet op het bed of ander meubilair. Soms staat er een mandje voor je viervoeter klaar, maar het beste kun je zijn of haar eigen vertrouwde mand/kussen meenemen.
  • Thuis kan je hond misschien prima alleen zijn, maar in een voor hem of haar nieuwe omgeving kan dit heel anders uitpakken. Laat je hond daarom zo min mogelijk alleen tijdens je verblijf.
  • Informeer bij aankomst welke regels het hotel hanteert: waar mag je hond/wel niet komen?
  • Als je de omgeving (nog) niet goed kent is het ook handig om bij aankomst even te informeren waar je je hond het beste kunt uitlaten.
Slapende hond in zijn mandje in een hotel

Een nachtje of weekendje weg met je hond

Rest je verder alleen maar samen te genieten. De hotels liggen op mooie locaties. Neem Landgoed de Wilmersberg in Twente. Wandelingen starten direct voor de deur, net als bij Hotel de Smidse in Zuid-Limburg. Of ga je lekker met je hond uitwaaien op de Wadden? Urenlang dwalen door bos, rennen over zandvlaktes, op adem komen op een bankje en aan het einde van de dag genieten van het comfort en de luxe van een hotel. Klinkt goed toch?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken