Rijtje witte houten strandhuisjes op Noirmoutier

Eiland van eb en vloed
Frankrijk: bezoek Île de Noirmoutier

Rijtje witte houten strandhuisjes op Noirmoutier

Het eiland Noirmoutier ligt voor de westkust van Frankrijk. Een eiland dat ieders hart verovert, een verrassend stukje Frankrijk. Idyllische witte huisjes met blauwe deuren en ramen geven je het gevoel in Griekenland te zijn. Het landschap met zandstranden, bossen en weilanden doet denken aan onze Waddeneilanden. Neem daarbij de vissershaventjes, oesterteelt en zoutmoerassen en je hebt een eiland met een heel eigen karakter. Een bestemming met voor ieder wat wils. Wat je moet zien?

1. Le Passage du Gois

Noirmoutier is bereikbaar per brug of bij eb via de Passage du Gois. Deze oversteek is een 4,5 kilometer lange weg die alleen begaanbaar is bij eb, afhankelijk van de getijden 2 x per dag. Een bijzonder fenomeen en nationaal monument. Wanneer het eb is, rijden dagjesmensen af en aan over de weg die bij hoogwater onzichtbaar is. Schelpenzoekers struinen het wad af op zoek naar mosselen, oesters en zeeschelpen.

2. Plage des Dames

In het noorden van het eiland liggen rotsachtige baaien met fijne zandstranden. De bekendste baai is het Plage des Dames (damesstrand), met schilderachtige strandhuisjes en een lange pier in zee. Een van de meest gefotografeerde plekjes van Noirmoutier.

3. Bezoek de zoutmoerassen

 

Kenmerkend voor het landschap van Noirmoutier zijn de zoutmoerassen, waar 8 maanden per jaar het witte goud (zout) gewonnen wordt, op traditionele wijze. Laat je tijdens een tour informeren over de zoutwinning, de invloed van eb en vloed en de manier waarop de hechte gemeenschap samenwerkt.

Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Noirmoutier zoveel meer te bieden. Het charmante hoofdstadje Noirmoutier-en-l’Île heeft smalle straatjes, witte huisjes, een imposant fort en een leuke vissershaven waarin de bootjes droog komen te liggen bij eb. Eindeloze fiets- en wandelpaden leiden je over het eiland naar verlaten stranden, door de duinen en het bos van Bois de la Chaise. ‘s Avonds ontdek je de culinaire hoogtepunten van het eiland: oesters, kokkels, mosseltjes, zeeschelpen en het exclusieve aardappeltje La Bonnotte (alleen verkrijgbaar op Noirmoutier). Een culinaire sensatie met de smaak van de zee.

Zoutwinning op Noirmoutier

4. Blijf slapen in Hôtel la Chaize

Aan de rand van de hoofdstad en op 800 meter van Plage des Dames ligt Hôtel la Chaize, een charmant hotel met zwembad. In het hoofdgebouw vind je comfortabele kamers, die het eilandgevoel uitstralen door de natureltinten en het gebruik van natuurlijke materialen. Ideaal zijn de familiekamers, met plek voor 1-6 personen. In de tuin liggen appartementen, studio’s en een luxe villa met privé zwembad. Het ontbijt van la Chaize is onovertroffen, net als de vrolijke, eigenzinnige & gastvrije eigenaar!

Kamerprijs vanaf € 80,- incl. ontbijt.
Meer informatie? Hotel Noirmoutier

TIP: Combineer een bezoek (weekend of vakantie) aan het eiland Noirmoutier met een verblijf aan de kust in de Vendée.

Overzicht

Ontdek ook deze plekjes: