Bergen (N-H)
Inspiratie bij Magnolia Spring Boutique Apartments

‘Ja, een heel leuk idee, maar het past niet in het plaatje’, zegt Isi. Aan tafel bij Isi en Morien, gastheer en gastvrouw van Magnolia Spring Boutique Apartments, wordt me al snel duidelijk dat hier aan ideeën en creativiteit geen gebrek is. Ik hoef alleen maar om me heen te kijken om geïnspireerd te worden. Een verblijf bij Magnolia Spring Boutique Apartments in Bergen is meer dan alleen een paar nachten weg. Isi en Morien hopen niet alleen dat je je direct thuisvoelt, ze hopen je ook te inspireren. En dat maakt het verblijf in Bergen (N-H) extra leuk!

Het interieur van het woonhuis van Isi en Morien, waar ze sinds een jaar wonen met zoon Bink en hond Koosje, is oogstrelend. Eigenlijk niet verwonderlijk. Morien werkt in de televisiewereld, onder andere voor het programma vtwonen weer verliefd op je huis. Ze wordt dagelijks getrakteerd op de nieuwste woontrends die ze graag vertaald naar hun eigen droomplek in Bergen. Isi, grafisch vormgever en art director, is al net zo creatief. Door zijn werk als vormgever is hij getraind in het maken van keuzes. Hij filtert dan ook al die leuke ideeën waar Morien mee thuis komt. Het blijkt een gouden combinatie: het interieur van beide appartementen van Magnolia Spring Boutique Apartments staat bol van de inspiratie en lijkt zo uit een woonmagazine te komen. Zonder dat het té is en vooral heel belangrijk: je voelt je hier direct thuis.

Voel je thuis op vakantie

Dat laatste is precies waarmee Isi en Morien zich graag willen onderscheiden. Ze hebben de sfeer en stijl van hun eigen woonhuis doorgetrokken naar de beide appartementen, waarbij boutique apartment Magnolia Tree het meest lijkt op hun eigen huis.

Magnolia Spring Boutique Apartments ligt in het centrum van Bergen, aan de Dorpsstraat. Toen het karakteristieke pand, een voormalig pension uit 1905, te koop kwam, was het liefde op het eerste gezicht voor Isi en Morien. Heel even bleek deze gouden kans aan ze voorbij te lijken gaan, maar het geluk was met ze. Sinds 2021 zijn Isi en Morien de gelukkige bewoners van dit unieke pand aan de Dorpsstraat. Niet alleen is de ligging perfect, je loopt slechts twee minuten en je staat in hartje Bergen, ook de uitstraling en het karakter van het pand zijn bijzonder.

De verbouwing werd gestart, scheve vloeren en muren werden rechtgetrokken (‘Het was zo scheef, ik werd er bijna zeeziek van’, vertelt Isi), muren doorgebroken en weer dichtgemaakt, meters wanden in zachte kleuren geschilderd en oude elementen zorgvuldig bewaard. Opvallend zijn de handgemaakte roze en groene wandtegels, geïmporteerd vanuit Portugal. Om ze te kunnen plaatsen was een speciale tegelzetter nodig. Handwerk en vakwerk, eyecatchers in huis én in de appartementen. Materialen, elementen en accessoires uit hun eigen huis kregen ook een plekje in de appartementen. Diezelfde tegels aan de wand, in Magnolia Tree ook een Jotul houtkacheltje en in beide appartementen een kleine versie van de vtwonen keuken. Meubels en accessoires van o.a. Household Hardware, HK Living en L’Etoile Conceptstore vonden hun weg naar de 2-persoons woningen. De rustige en stijlvolle basis is aangevuld met trendy elementen, die met de tijd mee gaan. Niet alles is nieuw, het servies bijvoorbeeld bestaat uit een mix van vintage borden en glazen in combinatie met HK Living en Sissy Boy. De lichte meubels en rieten lampenkappen zorgen voor dat instant vakantiegevoel. De palmboom voor de ingang bij Palm Tree geeft je het laatste zetje.

Wooninspiratie bij Magnolia Spring

Je als gast thuisvoelen is één van de doelen van Isi en Morien, het andere doel is om je te inspireren. Ideeën op te doen voor thuis, door oud met nieuw te combineren, gebruik te maken van mooie woonmerken én om accessoires te ‘showen’ in de appartementen die je in Bergen kunt kopen. Zo word je niet alleen geïnspireerd, maar kun je ook gelijk op pad om die inspiratie om te zetten in leuke aankopen voor thuis. De favoriete adressen van Isi en Morien liggen om de hoek bij Magnolia Spring, op loopafstand in het leuke dorp:

  • L’Etoile Conceptstore zit in een prachtig pandje en valt op door de serene sfeer en het aanbod van (woon-)accessoires: eenvoudig, puur, rustig en naturel. Minimalistisch en verfijnd. Keramiek, sieraden, plaids, kussens: loop hier binnen en je wilt met alles weer naar buiten. – Ruïnelaan 12, Bergen
  • De producten van Sissy Boy vertellen een verhaal. Deze (woon-) winkel is altijd fijn, in Bergen misschien nog net iets fijner. Groot en met een heerlijk aanbod aan kleding, boeken, sieraden, servies, woonaccessoires… – Jan Oldenburglaan 3-5, Bergen
  • Conceptstore PT Post in het oude postkantoor is een aanrader. Unieke kleding, cadeaus, mooie boeken en sieraden. Hier kan je rondkijken en elke keer iets nieuws ontdekken. – Oude Prinsweg 23, Bergen
  • Stadspaviljoen Noord is een plek die je niet over mag slaan. Deze ‘eetkeuken’-winkel kookt over van de inspiratie voor een mooi gedekte tafel, koken in stijl, fashion en interieur. Een winkel vol hebbedingen waar je trek van krijgt! – Plein 63, Bergen

De leukste tips voor de omgeving

Niet alleen in wooninspiratie blinken Isi en Morien uit. Naast de leukste tips voor woonwinkels in Bergen en de omgeving (Combitex in Sint Maartensvlotbrug), laten ze je ook graag de ‘verborgen kant’ van Bergen zien. Niet de ‘geijkte’ routes door de duinen richting zee, maar de polders achter Bergen in. Dat kan op de fiets (die je huurt bij BonBonBike in Bergen) of met een beetje geluk in de stoere Amerikaan van Isi: zijn Chevelle. Het eerste stuk rijd je langs de duinrand, vervolgens de polder in en de Westfriese Omringdijk op. Deze dijk is maar liefst 126 kilometer lang en omringt West-Friesland. De dijk loopt van Enkhuizen naar Hoorn, Alkmaar, Schagen, Medemblik en terug naar Enkhuizen. Je volgt de dijk een stuk richting Schagen en stopt bij interessante en fotogenieke plekjes langs de route van Isi. Onderweg passeer je polders vol koeien, karakteristieke stolpboerderijen, in het voorjaar bloeiende bollenvelden, Hollandse vergezichten en historische plekken. Langs de Zeedijk bij Hargen rijd je weer terug naar Bergen.

Tips voor de omgeving, plekjes waar je de lekkerste koffie drinkt, kunst en cultuur: je verblijf bij Magnolia Spring is zoveel meer dan alleen een overnachting… Ontdek het zelf!

Zin in een inspirerend verblijf in Bergen?

Bekijk de actuele beschikbaarheid bij Magnolia Spring

Overzicht