Een van de huizen op Landal Marker Wadden

De bijzondere plekjes van Landal
Vakantie bij Landal Green Parks

Een van de huizen op Landal Marker Wadden
Eerlijk is eerlijk, ik kies niet snel voor een verblijf in een bungalowpark. Maar.... Landal heeft vakantiehuizen in het aanbod waar ik graag een uitzondering voor maak. Bijzondere huisjes waar er maar een paar van zijn, een unieke boswachterswoning of luxe strandhuizen. Ik heb een paar parels op de parken voor je geselecteerd.

 

Wanneer je mij en Bijzonder Plekje een beetje kent, weet je dat ik hou van kleinschalige accommodaties. Persoonlijke aandacht, niet te druk, een mooie locatie; enkele van de criteria voor de plekjes op Bijzonder Plekje. Het liefst mijd ik vakantieparken, vanwege de drukte en het massale karakter.

Ik moet eerlijk toegeven dat deze voorkeur gebaseerd is op een enkele slechte ervaring. Tijdens een wintersportvakantie, in een bungalowpark, stonden we bij aankomst al enkele honderden meters voor de ingang van het park in een lange file van Nederlandse auto’s. Toen heb ik gezworen nooit meer te gaan!

Gelukkig mocht ik later nog anders ervaren. Dus vraag je je af waarom we bij Bijzonder Plekje ook een aantal plekjes van Landal onder de aandacht brengen? Ik leg het je graag uit.

Duurzaam vakantie vieren

  • Landal maakt zich sterk voor de natuur en de samenleving. Door het gebruik van lokale producten en samenwerkingen met lokale ondernemers probeert Landal een steentje bij te dragen aan de omgeving.
  • Voertuigen op de parken worden zoveel mogelijk elektrisch aangedreven en afval wordt gescheiden.
  • Nieuwe vakantiehuisjes worden zo duurzaam mogelijk gebouwd. Oude bouwmaterialen worden hergebruikt en ook voor het interieur wordt gebruik gemaakt van recycled materiaal. Zonnepanelen en luchtwarmtepompen gaan er voor zorgen dat huisjes energieneutraal kunnen draaien. Alle parken beschikken over het Green Key certificaat, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Het bijzondere aanbod van Landal

En de allerbelangrijkste reden om een aantal bestemmingen onder de aandacht te brengen: ze hebben een paar unieke locaties die ik graag met je deel.

  • Op Landal Greenparks Coldenhove overnacht je bijvoorbeeld in een boswachterswoning, een uniek exemplaar. Een authentieke houten woning die op een heuveltop in het bos staat. Uiteraard met alle comfort van nu.
  • Ook de strandhuisjes in Julianadorp aan Zee hebben een blijvende indruk achtergelaten. Deze eerste strandhuisjes in Nederland zijn inmiddels flink in aantal toegenomen, maar logeren op het strand blijft bijzonder.
  • Energieneutrale huisjes, ook deze zijn uniek. Deze duurzame huisjes staan in Duitsland, in de Moezelvallei bij Mont Royal. Alleen al de gedachte dat je met jouw vakantie het milieu nauwelijks belast is fijn!
  • Ontdek ook deze luxe vakantievilla’s in Drenthe: Landal PUUR Exloo. Duurzaam gebouwd en van alle comfort voorzien.
Een strandhuisje in Julianadorp, op het strand aan de rand van de duinen.

Hof van Saksen

Er is één vakantiepark dat al sinds het ontstaan mijn aandacht heeft; Hof van Saksen in Drenthe. De exclusieve uitstraling en het feit dat Piet Boon de inrichting heeft verzorgd prikkelden me. Zoals Landal zegt: ‘Hof van Saksen is een uniek vakantieresort. Fraaie boerderijen bieden hier een bijzonder onderkomen. Niet zomaar even eropuit, maar een buitengewone vakantiebeleving op het hoogste niveau.’

Uiteraard blijven we kritisch en zie je echt niet elk huisje op zomaar een bungalowpark terug bij Bijzonder Plekje. Het moet tenslotte wel bijzonder blijven!

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken