Kinderen op skelters op de boerderij

Vakantie op de boerderij
Logeren bij de boer

Kinderen op skelters op de boerderij
Logeren bij de boer; een bijzondere manier om vakantie te vieren op de boerderij! Lekker buiten leven en genieten van de rust en het goede leven op het platteland. Vakantie op een boerderijcamping, overnachten in een safaritent, een sfeervolle B&B of een prachtig ingerichte vakantiewoning. 

 

Overnachten op een boerderij is nergens mee te vergelijken. De geur van hooi, overal groen, de geluiden van de dieren en de smaak van verse boerenproducten… Alle online en offline prikkels van de dagelijkse drukte zijn lekker ver weg, maar in andere opzichten worden je zintuigen juist flink verwend. En je kunt niet alleen slapen bij de boer – je mag ook meewerken als je wilt!

Thuis op de boerderij

Word jij ook zo ontspannen van het buitenleven? De geur van vers gemaaid gras, kippetjes die om je voeten scharrelen en af en toe een koe of geit die van zich laat horen… Boer zijn is hard werken, maar een vakantie op de boerderij is puur genieten. En het goede nieuws is: al dat leuks vind je vaak ook dicht bij huis.

Logeren bij de boer betekent ook een kijkje in het privéleven van de boer en/of boerin, en in hun dagelijkse werkzaamheden op en om de boerderij. Persoonlijker wordt het niet!

Wat ga je allemaal meemaken tijdens het overnachten op een boerderij? Misschien heb je geluk en wordt er net een kalfje geboren. Als je heel stil bent, kun je op een afstandje kijken hoe zo’n kleintje ter wereld komt. Maar ook een ritje op een tractor en het voeren van de dieren zijn leuke activiteiten.

Tegen het vallen van de avond kun je meelopen om de koeien uit de wei te halen. Pas op voor de koeienvlaaien en vergeet je fototoestel niet, want het is een mooi gezicht als ze in een lange rij teruglopen terwijl de zon ondergaat. Daarna is het tijd om ze te melken en vaak mag je ook dat even zelf proberen. Leuk voor kinderen, maar ook nog voor volwassenen!

Twee safaritenten in een weiland, aan de rand van het bos

Proeven van het boerenleven

Dankzij die veelzijdigheid van een vakantieboerderij is je accommodatie meteen een plek waar van alles te beleven is. Terwijl je onthaast tussen de frisgroene weilanden en knuffelbare dieren, kun je meehelpen met koeien melken, varkens voeren, eieren rapen of appels plukken. Kies je in het juiste seizoen voor een boerenverblijf in Frankrijk of Italië, dan sta je misschien zelfs met je blote voeten druiven te stampen! Waar je ook bent, je bent al gauw de hele dag buiten aan het genieten van het boerenleven.

Een leuk extraatje als je gaat slapen bij de boer is al het lekkers dat je op zo’n boerderij kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ontbijtje met boter, kaas en eieren van de boer. Niet alleen kakelvers, maar vaak ook nog eens biologisch. En met een beetje geluk komt in de zomer het zelfgemaakte roomijs tevoorschijn.

Twee kinderen met overal aan, zittend op de grond tussen de koeien

Lekker vies worden tijdens het logeren

Ook voor kinderen is logeren bij de boer een droom. Ze kunnen de hele dag naar hartenlust rondrennen en vies worden. Je hebt dus geen kind aan ze! ’s Morgens trek je ze gewoon hun laarzen en wat oude kleren aan en ze zijn klaar om alle hoeken en gaten van de boerderij te verkennen. Wedden dat ze je aan het einde van de dag met grote ogen en wijzende handjes allerlei verhalen vertellen?

Kinderen spelen in het hooi

Logeren bij de boer kan bijna overal

Het beste nieuws is nog wel: slapen bij de boer kan op veel meer plekken dan je denkt. Zelfs in de buurt van grote steden sta je soms verbazingwekkend snel met je voeten in het stro. Je hoeft dus niet te wachten tot je tijd hebt voor een verre vakantie op de boerderij – een weekendje vlak bij huis kan ook.

En, je hoeft zeker niet bij de koeien op stal te slapen. Er zijn allerlei bijzondere accommodaties bij de boer te vinden, van een rustiek vakantiehuis tot glamping in een safaritent en van slapen in een hooiberg tot logeren in een pipowagen.

Weet je al hoe jouw dagen en nachten op de boerderij eruit gaan zien?

Luxe lodgetent met eethoek en hangstoel in een weiland

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken