Een must op je bucketlist!
Op avontuur met een landrover met daktent

Ga jij graag op avontuur? Reserveer een robuuste Landrover met daktent en ga op pad. Met complete uitrusting, daktent en routeboek naar keuze. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Het avontuur lonkt, ik hou van stoere activiteiten en acties. Van mezelf uitdagen en buiten mijn comfort zone dingen ondernemen. Wanneer ik ergens voor word gevraagd, zeg ik vaak impulsief ja. Daarna komen de vragen pas. Zo ook bij mijn avontuur met een Landrover Defender. Hoe cool is het om met zo’n Landrover met daktent op pad te gaan: stoer, uitdagend, avontuurlijk en echt even anders dan anders. Daarvan maakt mijn hart een grote sprong en tegelijkertijd voel ik kriebels in mijn buik. Ik wil de paden op, vrijheid ervaren en ontdekken, maar eerlijk is eerlijk: er spoken ook een heleboel vragen door mijn hoofd. ‘Hoe werkt het eigenlijk allemaal, kamperen met zo’n daktent op je dak? Wat moet ik allemaal meenemen? Is het echt wel iets voor mij? Is het niet afzien?’

Op pad met een Landrover met daktent

Op een van mooiste dagen in april meld ik me bij de Landrover verhuur. Ik heb manlief meegenomen, want hoe stoer ik ook ben, dit avontuur beleef ik graag samen met hem. Na een warm welkom door Bart en Liesbeth begint de uitleg. Als snel is me duidelijk, dit valt reuze mee!

Bart legt ons tot in het kleinste detail uit wat we allemaal mee hebben in de auto en hoe alles werkt. Van het starten van de auto tot het opstarten van het kampeeravontuur: het is veel, maar ook duidelijk. En mochten we het onderweg even niet meer weten, er zijn hele handige instructievideo’s waarin we nog even alles kunnen terugkijken. Al tijdens de uitleg verbaas ik me over de complete uitrusting van de Landrover: van koelkast tot comfortabele stoel, van toilet tot Weber BBQ.

Waar ga je naartoe met je Landrover?

Bart en Liesbeth hebben heel goed nagedacht over hun concept. Niet alleen zijn de Landrovers voorzien van alle mogelijke comfort, zodat ook niet-kampeerders zorgeloos op pad kunnen. Ook hebben ze voor je nagedacht over de invulling van je vakantiedagen met je Landrover. Je kunt natuurlijk gewoon gaan rijden en maar zien waar de zon en de dag je brengen, of je laat je inspireren door de Inspiratie routeboeken. Uniek in Nederland!

De inspiratieboeken zijn er in verschillende thema’s: Kust, Natuur, Bier (Ardennen), Wijn en Kinderen. Wat de inspiratieboeken onderscheidt van reisgidsen? Ze zijn op maat geschreven en bevatten eigen wandel- en fietsroutes, autoroutes en alleen de allerleukste campings om te gaan staan. Aan de hand van routekaarten en tips vul je je dagen. Wil je niets aan het toeval overlaten, dan kun je zo vooraf perfect een route bepalen, overnachtingsplekken reserveren en de tips gebruiken voor een dagprogramma. Heel handig, mooi en heel informatief.

Wat leuk is om te weten: offroad rijden mag niet, maar over onverharde wegen rijden mag wel. Dat rijden over onverharde wegen (o.a. zandwegen en gravelpaden) heet ‘Green Laning’ en is toegestaan zolang je je aan de Groene Code houdt: respecteer de natuur, het milieu en de wilde dieren. Google maar eens op ‘Green Laning’ en je vindt talrijke routes in Nederland, weg van de gebaande wegen.

Ons avontuur met de Landrover met daktent

Ons Landrover avontuur brengt ons naar het Limburgse Heuvelland, bewust gekozen omdat je daar direct het buitenlandgevoel ervaart. Bourgondisch, landschappelijk anders en met een taaltje zo zacht… Zo beperken we onze kilometers en ervaren we wel het gevoel van avontuur, buitenland, vakantie en echt even ergens anders zijn. Vooraf heb ik een aantal campings uitgezocht, maar nog niets gereserveerd. We willen graag zien waar de dag ons brengt en wat er op ons pad komt. En dat blijkt het beste plan ooit!

Vanuit Baarlo rijden we binnendoor naar Roermond, waar we de snelweg op gaan richting het zonnige zuiden. Vlak voor Maastricht verlaten we de A2 en rijden over smalle wegen de heuvels in. Door de hoge zitplekken in de auto is ons uitzicht over het glooiende landschap extra mooi. Aan de hand van Google Maps kies ik de kleinste en smalste weggetjes op weg naar Margraten, Gulpen en vervolgens naar de Eyserhalte om lekkers in te slaan voor de avond. Die BBQ aan ‘boord’ hebben we niet voor niets, de koelkast is snel gevuld. We maken er een culinaire trip van met een paar leuke stops:

 • Loods 81 in Margraten voor koffie met vlaai
 • Delicatessenzaak De Eyserhalte, een smaakparadijs vol streekproducten en lekkers uit Italië
 • Wijngaard St. Martinus, waar we in de wijngaard genieten van een proeverij
 • De watertoren van Reusch, eten en drinken van zover je kunt kijken

Al toerend met de Landrover door de heuvels van Zuid-Limburg en na een blik op de eerste campings hier wordt ons al snel één ding duidelijk: het stoere uiterlijk en karakter van onze Landrover past niet in het rijtje met campers en caravans die we onderweg zien staan. Als we dan toch zo avontuurlijk op stap zijn, dan gaan we ook ‘all the way’: we willen in het wild overnachten. Ik trek de stoute schoenen aan en bel naar Stefan van B&B Hei 15 in St. Geertruid met de vraag of hij een plekje vrij heeft in het weiland. JAAAA! De grijns op ons gezicht was de hele dag al groot, maar met het vooruitzicht van de gebaande paden af te overnachten stoppen we niet meer met lachen. Bij aankomst bij Hei15 heeft Stefan al bedacht waar we het mooiste plekje hebben om te staan. Aan de rand van het voedselbos (in wording) in een vallei met uitzicht over het dal, het tegenoverliggende bos en de weilanden. ‘Lijkt jullie dat wat?’ vraagt hij. Onze blikken zeggen genoeg. Op zijn stoere quad (coole escort!) gaat Stefan ons voor, over de onverharde weg en later hobbelend door het weiland, langs het voedselbos naar dé plek.  DIT is HET! Wát een feest! Zo wil je de Landrover beleven, dit is een droom. Stefan zorgt ook nog eens voor de kers op de taart, de finishing touch van ons verblijf: een stapel hout om een kampvuur te maken.

Daar midden in het weiland met niets om ons heen bekruipt me weer heel even het gevoel van het begin: ‘Ja maar wat nu? Hoe gaan we dit allemaal doen?’ Ik heb het nog niet gedacht of manlief zit al boven op de Landrover en twee tellen later is ons bed voor de nacht gereed. De daktent is uitgeklapt, de bedden waren al opgemaakt en de ladder staat klaar. We pakken de comfortabele stoelen uit, halen de BBQ tevoorschijn, openen de ‘bar’ aan de zijkant van de Landrover en schuiven de keuken uit. Al met al zijn we nog geen tien minuten bezig of we zijn al gesetteld. Hoe dan?! Ik ben echt onder de indruk van het gemak en het comfort van deze manier van kamperen.

En dan begint een avond om nooit te vergeten. We steken de BBQ aan, trekken een flesje wijn open, maken een vuurtje en genieten van dit onbeschrijflijke avontuur! De volgende ochtend ontwaken we in onze daktent met zon, in de stilte, samen in het weiland… geluksvogels zijn we.

Wildkamperen met je Landrover met daktent

Wildkamperen is het ultieme gevoel van vrijheid en avontuur. Slapen onder de sterrenhemel, op een mooie plek in de natuur, zonder mensen om je heen: een fantastische ervaring. Precies dat wat je wilt wanneer je met zo’n stoere Landrover op pad gaat: het ‘ruwe’ kamperen ervaren, op avontuur in de natuur. Bij dat stoere uiterlijk van je Landrover hoort ook een stoere plek om te staan en slapen. Helaas is wildkamperen in Nederland niet toegestaan. Zomaar je tent opzetten op een mooie plek in de natuur of je Landrover met daktent parkeren op een te gekke plek in het bos is verboden. Dat geldt trouwens voor de meeste landen in Europa. Dat is jammer, maar niet het einde van jouw avontuur. Wildkamperen is wettelijk niet toegestaan in Nederland, maar toestemming vragen aan bijvoorbeeld een boer om een nacht op zijn land of in zijn weiland te staan… dat mag wel! En geloof mij, dat wil je!

De eerste keer een boer of eigenaar van een stuk grond benaderen, voelt misschien een beetje ongemakkelijk, maar echt, na één nacht in het wild wil je nooit meer anders! Mensen met een stuk grond vinden het vaak niet erg wanneer je komt logeren in hun ‘vrije natuur’. Zolang je maar toestemming vraagt. Het leuke is, de eigenaar van de grond is vaak heel enthousiast over jouw robuuste vervoermiddel, bij het zien van je Landrover ontstaat gelijk al een leuk gesprek. Daarnaast zijn ze ook vaak trots op hun unieke plek, die ze maar wat graag delen voor een nachtje. Mits jij je houdt aan de ‘ongeschreven regels’: kampeer met respect voor de natuur, verstoor de natuur niet, maak niets kapot en neem je afval mee.

Wil je toch liever op een kampeerterrein staan? Er zijn een aantal mogelijkheden, waarbij je ook dat ‘wilde gevoel’ ervaart.

 • Denk aan de Natuurkampeerterreinen, verspreid over ons land
 • Kijk eens bij Campspace, een platform waarop particulieren hun tuin, erf, weiland of stuk bos aanbieden om te komen kamperen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een camping? Gebruik het boek Ultiem Buitengeluk als leidraad: boordevol goede tips!

Ga jij de paden op met zo’n Landrover Defender?

Met als uitgangspunt ‘als ik het kan, kan jij het zeker’ kan ik alleen maar zeggen: een paar dagen op pad met zo’n Landrover met daktent moet je één keer in je leven gedaan hebben! Het is een ervaring om nooit te vergeten, een belevenis. Ook als je niet van kamperen houdt, of misschien wel juist dan.

Nog een paar punten die handig zijn om te weten:

 • Je huurt de Landrovers per weekend, midweek of week, in het hoogseizoen alleen per week.
 • De Landrover Defender 110 is geschikt voor twee personen.
 • De Landrover Defenders 130 hebben twee daktenten en bieden daarmee plaats aan vier volwassenen of twee volwassen en drie kinderen.
 • Bij boeking ontvang je een digitaal inspiratieboek naar keuze; Bier, Wijn, Natuur en Kids
 • Minimumleeftijd bestuurder 25 jaar en minimaal 5 jaar in het bezit van een rijbewijs
 • De borg bedraagt € 1000,- per verhuur
 • Vrije kilometers 2000 per week

Enthousiast geworden? Pas op: het is verslavend!

Overzicht