Slapende hond in zijn mandje in een hotel

Hier is je viervoeter welkom
Overnachten in een B&B met je hond

Slapende hond in zijn mandje in een hotel
Neem je tijdens een nachtje of weekendje weg je hond graag mee? Naast de vele vakantiehuisjes waar honden welkom zijn, zijn er ook B&B's waar je viervoeter mee mag. Kies een mooi plekje in de natuur en geniet samen van eindeloze wandelingen. Na het eerste ochtendrondje schuif jij aan voor een heerlijk verzorgd ontbijt en doet je hond nog even een dutje, om vervolgens weer samen op avontuur te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? We vertellen je er graag meer over.

Met je hond naar een B&B? Houd hier rekening mee:

1. Dat honden welkom zijn, betekent over het algemeen niet dat je jouw hond zomaar mee kunt nemen. Check vooraf wat de gang van zaken is bij de B&B. Soms kun je het zelf aangeven bij je reservering, bij andere plekjes zijn honden alleen in overleg welkom.

2. Informeer bij aankomst (of zelfs al voor vertrek) welke regels de B&B hanteert. Is je hond welkom in de ontbijtruimte en mag hij of zij af en toe eventjes alleen zijn op de kamer?

3. Zorg ervoor dat je hond droog en schoon is voordat jullie naar binnen gaan. Tip: neem een oude handdoek mee voor eventuele modderpootjes.

4. Overnacht je in een omgeving waar je niet eerder geweest bent, dan is het handig om bij aankomst even te informeren waar je je hond het beste kunt uitlaten.

5. Neem een mandje of kussen van thuis mee zodat je hond een fijn en vertrouwd slaapplekje heeft.

Bij welke B&B’s is je hond welkom?

Op Bijzonder Plekje vind je verschillende B&B’s waar honden welkom zijn. Wat dacht je van B&B Frankrijk-Noord of Bij Ka in Zeeland? Kijk vooraf wanneer en op welke stranden honden zijn toegestaan en geniet samen van een heerlijke wandeling aan zee. Of boek een verblijf bij B&B de Smidse vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe voor eindeloos wandelplezier.

Heerlijk ontspannen in de tuinkamer.... geniet van de rust en ruimte.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken