De leukste: van nostalgisch tot hip
Pipowagens en woonwagens

Heb jij wel eens in een pipowagen geslapen? Dit type accommodatie is de afgelopen jaren razend populair geworden en wij begrijpen wel waarom. Een pipowagen biedt meer comfort dan een tent of caravan en meer karakter dan een gemiddelde vakantiewoning of hotelkamer. Toch kun je niet alle pipowagens over één kam scheren: de ene pipowagen is de andere niet. Er is er dus altijd één te vinden die perfect bij jou past!

Avontuurlijk overnachten in een pipowagen

Slapen in een woonwagen klinkt meteen al avontuurlijk en een beetje sprookjesachtig. Het doet denken aan rondtrekken en tegen de avond een mooi plekje zoeken voor de nacht, om de volgende ochtend het avontuur weer tegemoet te gaan.

De meeste pipowagens waarin je kunt verblijven, staan tegenwoordig op een vaste plek. Maar het avontuurlijke gevoel blijft. Als je het trappetje naar de ingang op stapt, voelt dat toch heel anders dan wanneer je een vakantiewoning binnen loopt.

Pipowagens in verschillende stijlen

Als je van een beetje kleur in je leven houdt, zijn er plekken te vinden met kleurrijke exemplaren in blauw, paars, geel en groen. Te schreeuwerig? Dan kies je gewoon voor rustiek bruin of fris wit. Dat je kiest voor een pipowagen wil heus niet meteen zeggen dat je vastzit aan één bepaalde stijl.

En dan de binnenkant… Sommige pipowagens hebben een nostalgisch interieur dat bijna kitcherig aandoet – maar dan op een goede manier. Je kijkt er je ogen uit, zoveel is er te zien! Maar ze zijn lang niet allemaal zo. Want waarom zou je een pipowagen geen trendy interieur kunnen geven? Er zijn dan ook heel hip ingerichte woonwagens te vinden, mocht je je daar beter op je plek voelen.

Van eenvoudig tot superdeluxe logeren

Ook het comfortniveau verschilt. Het kan heel goed zijn dat je genoeg hebt aan een gezellige, simpele inrichting. Maar wist je dat er ook pipowagens zijn met airco, vloerverwarming, de nieuwste elektronische snufjes en een houtgestookte hottub voor de deur? Ja echt, die hebben we voor je gevonden!

Kijk maar eens. Door welke pipowagen laat jij je verleiden?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken