Stapel boeken op tafel bij Marleen Brekelmans

Inspiratie voor thuis
De mooiste (reis-)boeken

Stapel boeken op tafel bij Marleen Brekelmans
Het bladeren door een reisboek, tips verzamelen aan de hand van een goede stedengids, alvast wegdromen bij mooie foto's... Reizen en vakantie vieren zijn onlosmakelijk verbonden met boeken: reisgidsen, leesboeken, kookboeken. We tippen je graag onze favoriete (reis-)boeken: met de beste tips voor betere vakantiefoto's, de leukste hotspots voor tijdens je reis, inspiratie vanuit je luie stoel.

Op reis vanuit je luie stoel

Uren kan ik zoet zijn met het bladeren door mooie fotoboeken, het lezen van reisverhalen en het voorbereiden van een reis. Heerlijk om thuis een beetje de sfeer van je vakantieland te proeven en weg te dromen met een stapel reisboeken. Uiteraard is er heel veel informatie online te vinden en daar maak ik ook handig gebruik van. Maar er gaat niets boven ouderwets bladeren door een reisgids! Alvast een klein beetje vakantie…

Bijzonder Plekje boeken

Hoe bijzonder is het dat ik met mijn liefde voor boeken al acht boeken heb mogen schrijven.

  • In 2014 verscheen het Bijzonder Plekje boek, met de leukste adressen van Europa, met liefde verzameld (uitverkocht!)
  • November 2017 is het eerste boek in een serie van vier boeken verschenen: Koud. Een heerlijk boek met tips en bijzondere plekjes om de winter te beleven.
  • In 2018 verschijnen Fris, Zwoel en Guur.
  • Maart 2020 verscheen Buitengeluk, kamperen en logeren in de natuur! Eind september 2020 verscheen Bucketlist Romantisch weekendje weg.
  • In het voorjaar 2021 verscheen Bucketlist Eropuit in Nederland, die op dag 1 al uitverkocht was en inmiddels een bestseller is.
  • April 2022 verschijnt het nieuwste boek Bucketlist Nachtje weg in Nederland.

Boeken die je op je salontafel laat liggen om elke keer weer even op te pakken.

De fijnste reisboeken

Hoewel we online uren kunnen speuren naar de beste plekjes voor op reis, de mooiste bezienswaardigheden, dat ene bijzondere plekje en dat restaurant dat we echt niet mogen missen, gaat er toch niets boven een goede reisgids. We zijn fan van de gidsen van Time to momo en dan vooral de stedengidsen (voorheen bekend als de 100% stedengids). Aan de hand van een aantal wandelingen ontdek je de leukste plekken in de stad, getipt door een local, hoe fijn is dat! Hippe hotspots, mooie conceptstores, de lekkerste restaurants; deze tips wil je niet missen.

Lezen op vakantie

Vakantie is het moment om eindelijk die stapel boeken te lezen waar je de rest van het jaar niet aan toe komt. Er ligt bijna standaard een aantal boeken op me te wachten en wanneer het bijna vakantie is, groeit dat aantal. Ik heb heel wat afgesjouwd, maar tegenwoordig neem ik mijn Kobo e-reader mee op reis. Handig als je alleen met handbagage het vliegtuig in mag, maar ook ideaal voor een lekkere luie vakantie aan het zwembad. Je kunt er oneindig veel boeken op kwijt. Het fijne is dat je nu met een abonnement ook onbeperkt kunt lezen.

De lekkerste kookboeken

De smaak van je vakantie thuis op je bord? Dat is pas echt nagenieten en je vakantiegevoel lekker lang vasthouden. Of je nu op vakantie gaat naar Griekenland, Italië, Spanje of Zweden, elk land heeft eigen traditionele en karakteristieke gerechten. Wat dacht je van Smørrebrød, schnitzels of tzatziki? Tapas, pizza en raclette?

Er verschijnen steeds meer boeken waarin cultuur, bezienswaardigheden en recepten gecombineerd worden, perfect om de sfeer van je reis thuis te proeven. Tijdens mijn rondreis door Skåne, Zuid-Zweden, genoot ik dagelijks van de Zweedse keuken. Van heerlijke fika momenten tot culinaire hoogstandjes. Het boek ‘De keukentafel van het Noorden’ brengt me weer even terug naar die fijne genietmomenten op reis.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Inspiratie voor thuis

De leukste stedengids, lezen op vakantie, reizen vanuit je stoel... De mooiste (reis-)boeken voor, tijdens en na je vakantie.