De nieuwe groepsaccommodatie voor 16 personen.

Hoera voor deze hippe rolstoelvriendelijke adressen!
Rolstoelvriendelijke vakantie

De nieuwe groepsaccommodatie voor 16 personen.
Vakantie vieren hoort grenzeloos genieten te zijn – ook als je in een rolstoel zit! Toch was het lang niet altijd vanzelfsprekend om leuke rolstoelvriendelijke vakantieadressen te kunnen vinden. Gelukkig hebben steeds meer hippe adressen een rolstoelvriendelijke kamer of vakantiewoning. Hoera!

Rolstoelvriendelijke accommodaties die bij je passen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: na lang zoeken heb je eindelijk een rolstoelvriendelijke accommodatie gevonden. Maar als je de foto’s bekijkt, ziet het er nogal suf uit. Dat hoeft niet! Of je nu van landelijk of luxe genieten houdt, van felle kleurtjes of natuurlijke tinten – ook dat soort bijzondere plekjes kunnen rolstoelvriendelijk zijn.

Een rolstoelvriendelijk appartement of een rolstoelvriendelijk hotel, er zijn echt wel mooie plekjes te vinden die goed toegankelijk zijn.

Een paar tips voor rolstoelvriendelijke accommodaties:

1. ’t Keampke ligt in het mooie, landelijke Twente. De gastvrouw op dit rolstoelvriendelijke plekje heeft in de zorg gewerkt en weet dus precies waarop je moet letten als je een accommodatie voor iedereen toegankelijk wilt maken. Zo heeft de begane grond van ’t Keampke Buiten brede deuropeningen zonder drempels – ook naar de veranda. Ook zijn er accommodaties met een hoog-laagbed en aangepaste douche-/toiletruimtes. En dat allemaal in een interieur dat zo leuk is dat je er het liefst zou blijven wonen.

2. Le Mayne de Boulède in Zuidwest-Frankrijk bestaat uit vijf accommodaties, waarvan er twee zijn aangepast voor gasten met een beperking. Voor gezinnen die lichte aanpassingen nodig hebben, maar verder ‘gewoon’ vakantie willen vieren, is dit de ideale plek om te zonnen, zwemmen, spelen en smullen van dat lekkere Franse stokbrood.

3. Het hippe 10-persoons vakantiehuis Villa Veldzicht in België heeft de tweepersoons slaapkamer op de begane grond ontworpen en ingericht voor mindervaliden.

Bijzondere groepsaccommodatie, open keuken en lange tafel met allemaal andere stoelen

Toegankelijk en/of rolstoelvriendelijk?

Of het hotel, appartement, de B&B of vakantiewoning voldoet aan alle eisen, dat verschilt per locatie. Neem voordat je definitief boekt contact op met de gastheer/gastvrouw om jouw wensen en verwachtingen voor een rolstoelvriendelijke vakantie te bespreken om  verrassingen te voorkomen.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Hoera voor deze hippe rolstoelvriendelijke adressen!

Op zoek naar een rolstoelvriendelijke accommodatie die niet alleen praktisch, maar ook hip en eigentijds is? Zoek niet langer en bekijk deze tips.