Gazon met speelstoestel en safaritent met strakblauwe lucht

Luxe kamperen
Safaritent in Frankrijk

Gazon met speelstoestel en safaritent met strakblauwe lucht
Voor veel mensen is Frankrijk een ideaal land om in de zomer te gaan kamperen. Het is niet te ver weg, de kans op mooi weer is groot (hoe zuidelijker, hoe groter) en er is van alles te zien en te doen voor het hele gezin. Maar wat doe je als je kamperen te basic vindt, of geen zin hebt om met al die spullen te zeulen? Dan kies je gewoon voor een safaritent in Frankrijk. C’est simple!

Het gemak van een safaritent

Een safaritent neemt je namelijk een heleboel dingen uit handen. Zoeken naar een plek voor al je kampeerspullen in de auto bijvoorbeeld. Of rijden met een caravan of vouwwagen. Je hoeft ook niks meer op te zetten als je op je camping aankomt. Als je kiest voor een safaritent, staat alles voor je klaar: comfortabele bedden, je eigen keuken, een terras om lekker buiten te zitten en in sommige gevallen zelfs een eigen badkamer. Welke voorzieningen jouw safaritent in Frankrijk precies heeft, hangt af van de camping waar je hem boekt. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoeveel luxe je wilt.

Compleet ingerichte safaritent van Le Petit Pauliat.

Waar in Frankrijk staat jouw safaritent?

Inmiddels is glamping – want zo wordt deze luxe vorm van kamperen genoemd – zo populair geworden, dat je safaritenten eigenlijk op alle mooie plekjes in Frankrijk tegenkomt. En dat zijn er nogal wat. Je vindt de safaritenten bijvoorbeeld in:

  • de Bourgogne, een glooiend en groen landschap vol prachtige natuurgebieden, lekker dicht bij Nederland;
  • de Auvergne in het hart van Frankrijk met de indrukwekkende landschappen van het Centraal Massief;
  • Zuid-Frankrijk, dé zonbestemming van Frankrijk die zich uitstrekt van de Pyreneeën tot de Côte d’Azur en waar je in steden en dorpjes als Montpellier en Carcassonne heerlijk geurende streekmarkten kunt bezoeken;
  • de rustige Creuse, waar je in het licht glooiende landschap Romaanse bouwwerken tegenkomt;
  • Lot et Garonne, het binnenland achter Bordeaux met kastelen, vestingdorpjes en marktjes;
  • de Vendee aan de westkust met zijn kilometers lange stranden en daarachter een mooi heuvellandschap.
De Pyreneeën

Vive la France!

Volop keuze dus. Waar je ook voor kiest, één ding is zeker. Als je kiest voor een safaritent in Frankrijk en het gemak van glamping, laat je de Nederlandse sleur in een handomdraai achter je. Eenmaal op de camping zit je voor je het weet voor jouw safaritent in de Franse zon. Dag sleur, bonjour vakantiegevoel!

Zwembad van Les Neuf Cerisiers

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken