Onze tips voor deze mooie stad
Stedentrip Haarlem

Haarlem, een prachtige stad! Het historische centrum biedt je genoeg voor een meerdaagse stedentrip. En ben je de stad even zat, spring op de fiets en je zit zo op het strand bij Bloemendaal of Zandvoort aan zee. Laat je inspireren door onze tips voor een bezoek aan Haarlem.

Vergeet Amsterdam en kies voor een stedentrip Haarlem

Je hoort het van alle kanten: Amsterdam is mooi, maar druk. Als je steeds maar bezig bent om rolkoffers en assertieve fietsers te ontwijken, wordt het toch wel lastig om volop te genieten van het mooie stadsbeeld en het brede winkelaanbod. Maar er is een oplossing: kies eens voor een stedentrip Haarlem!

Bruggetjes en monumentale panden langs de gracht in Haarlem

Doen tijdens een stedentrip Haarlem

Haarlem is als bestemming voor een citytrip minder bekend dan Amsterdam. Toch is het een sfeervolle stad met smalle steegjes, verborgen hofjes en klassieke gevels. In het centrum prijkt een kathedraal en net daarbuiten, aan het Spaarne, staat de molen van Haarlem. Kortom: Haarlem is op en top Holland, net als Amsterdam. Ook als je van winkelen houdt, kom je in Haarlem trouwens niets te kort. De straatjes in het centrum zitten vol met leuke boetiekjes om urenlang in rond te kijken.

Behalve dit alles heeft Haarlem dus nog een belangrijk pluspunt: het is er lang niet zo druk als in Amsterdam. Hier kun je nog rustig over straat slenteren en is er altijd nog wel plek als je een terrasje zoekt. Ook kun je in Haarlem nog gewoon een museum bezoeken zonder daar lang voor in de rij te hoeven staan. Wel zo relaxt…

Dicht bij het strand en Amsterdam

Haarlem heeft nog een voordeel: het ligt niet ver van het strand. Als je je citytrip Haarlem wilt combineren met een dagje naar het strand, ben je met de trein zo in Zandvoort of met de fiets in Bloemendaal aan Zee. Mocht je toch ook nog naar Amsterdam willen, dan stap je gewoon op de trein de andere kant op. Zo stap je midden in het centrum van de hoofdstad uit en hoef je niet op zoek naar een parkeerplek – om van de kosten voor zo’n parkeerplek nog maar te zwijgen.

Bijzonder overnachten in Haarlem

Plan dus genoeg tijd in voor je stedentrip Haarlem, want je zult er niet snel uitgekeken zijn. Voor de leukste plekjes om te overnachten hebben wij alvast voor je rondgekeken. In hartje stad vind je meerdere bijzondere plekjes om te overnachten. Boutique hotel Staats is kleurrijk en eigentijds, een warm thuis. De bijzondere kamers zijn allemaal anders, van tweepersoons kamer tot luxe suite. Ga je met een stel vriendinnen of met je gezin naar de stad dan is Hello I’m Local een heel leuke plek. Een design hostel met kamers voor twee tot veertien personen.

Voor alle plekjes geldt: neem de tijd!

een twee persoons bed in een van de gastenkamers van Hello I'm local. Met landkaarten boven het bed

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken