Binnenplaats van het boutique hotel in een klooster

De leukste adressen
Stedentrip Utrecht

Binnenplaats van het boutique hotel in een klooster
Centraal in Nederland ligt een van de leukste steden van ons land: Utrecht. Voor een dagje shoppen, sightseeing of een weekendje weg. We hebben een paar bijzondere adressen gespot die we graag met je delen! Tip: blijf slapen!

Ontdek de Domstad

Utrecht, ookwel bekend als de Domstad. De Dom, de hoogste en oudste kerktoren van ons land, is de trots van de stad. Van heinde en ver steekt de toren boven de daken uit. Rondom de dom vind je gezellige pleintjes, smalle straten en grachten. Om een goed beeld van de stad te krijgen moet je eigenlijk een stadswandeling maken. Langs de Dom, die je ook kunt beklimmen, langs de grachten met als bekendste gracht de Oudegracht. Kijk ook even naar beneden als je wandelt. Niet alleen naar de kelders direct aan de gracht, maar ook naar de Letters van Utrecht; een meterslang gedicht.

De Domtoren in Utrecht

Wat ga je doen tijdens je stedentrip Utrecht?

Ga je het liefst naar de stad om te gaan winkelen? Dan heb je vast en zeker wel van winkelcentrum Hoog Catharijne gehoord. Beter ga je lekker dwalen langs de grachten om de kleinere winkels te ontdekken. Conceptstores, (kinder-)boekenwinkels, boetiekjes; zoveel leuker! Loop op je gemak naar de Zadelstraat met wel 30 ondernemers en winkels.

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in de binnenstad? De Dom beklimmen mag niet ontbreken, maar ook waterfietsen op de Oudegracht of SUPpen door de grachten is leuk! Huur een kano en peddel richting landgoed Amelisweerd voor een tussenstop bij de Veldkeuken of theehuis Rhijnauwen.

Het Nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis zijn wereldberoemd. Niet missen dus.

Koffiestop, lunchadresje of…

De stad ‘puilt uit’ van de koffietentjes, lunchadresjes en restaurants. De een nog hipper dan de ander. Op een zomerse dag is de Oudegracht een lang terras langs het water.

Ik pik er even een adres uit waar je ook kunt blijven slapen:

  • Een stukje uit het centrum vind je lunchwinkel (en B&B) Cornelis. Alleen al voor de plaattaart met een echt goede koffie wil je omlopen. Schuif aan tussen de locals en reserveer gelijk een plekje voor de nacht.

Bijzonder overnachten in Utrecht

Je doet jezelf tekort als je niet minstens 1 nachtje blijft slapen in Utrecht. Waar gaat je voorkeur naar uit? Een kleinschalige B&B waar de heren van de Wittevrouwen je hart veroveren of een hip boutique hotel in de meest kleurrijke wijk van Utrecht?

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken