Strandhuisjes op het Zeeuwse strand, genieten met een grote G.

Zalig slapen in een strandhuisje
Strandhuisjes

Strandhuisjes op het Zeeuwse strand, genieten met een grote G.
Je ziet ze steeds vaker: strandhuisjes waar je echt op het strand slaapt en leeft, met het mulle zand onder je en het geluid van de branding om je heen. Voor liefhebbers van het strandleven zijn deze slaapstrandhuisjes een droom die werkelijkheid wordt.

Vakantie in een strandhuisje is echt anders

Een strandhuisje is net als een strandpaviljoen op palen gebouwd op het zand. Omdat strandhuisjes óp het strand staan, kun je er meestal niet met de auto komen. Dat maakt het juist zo speciaal. Autovrij, overnachten met het geruis van de zee. De verhuurder komt soms met bijvoorbeeld een tractor je bagage brengen en halen, of er staat een bolderkar voor je klaar.

Strandhuisjes zijn vaak wat kleiner dan andere vakantiewoningen. De compacte inrichting is helemaal gericht op de ervaring die slapen in een strandhuisje biedt. Zo hebben de huisjes meestal grote ramen aan de kant waar je uitkijkt op zee, terwijl de zijkanten genoeg privacy bieden richting je buren. Natuurlijk is er ook een terras om buiten te genieten van de zon en de gezonde zeelucht.

Strandhuisjes bij zonsondergang
Strandhuisje Julianadorp

Een vakantiedag aan het strand

Stel je eens voor… Als je je ogen opendoet, hoor je meteen de branding en zie je hoe de ochtendzon zich spiegelt in de golven. Je loopt zo vanuit je bed op blote voeten je strandhuisje uit, over het zachte zand naar de branding. Het is nog stil op het strand: de dagjesmensen zijn er nog niet.

Na een tijdje pootjebaden loop je terug naar je huisje voor een lekker ontbijtje. Als je in de knusse zithoek van je huisje een kop koffie drinkt, zie je behalve meeuwen en vissersbootjes ook de eerste wandelaars langskomen. Wat ga je zelf doen vandaag: blijf je in je beachlodge, of ga je eropuit? Hoe dan ook, je wilt vast op tijd terug zijn om vanaf je terras de zon in de zee te zien zakken.

Een rijtje met witte strandhuisjes in het mulle zand. Op het strand bij Groede in Zeeland.
Strand Zeeland

Strandhuisjes in Nederland

Klinkt heerlijk toch? Geen wonder dat strandhuisjes de laatste jaren flink aan populariteit hebben gewonnen. Er komen dan ook nog steeds nieuwe locaties bij. Inmiddels vind je onder andere op de volgende plekken strandhuisjes:

Zie je een verblijf in zo’n strandhuisje wel zitten? Boek dan bijtijds, want de vraag naar deze woningen is groot. Slapen op het strand is nu eenmaal een ervaring die iedereen wel eens wil meemaken!

Vakantiehuisje op het strand. Een van de strandhuisjes van Landal in Julianadorp.
Strandhuisje, slapen aan zee

Een weekendje weg of vakantie in een strandhuis

Naast de strandhuisjes die echt óp het strand staan, zijn er natuurlijk nog veel meer strandhuisjes te huren voor een weekendje of vakantie aan zee. Of je nu een groot of klein strandhuis zoekt, je vindt ze op de Waddeneilanden in het noorden van ons land tot aan het zuiden aan de kust in Zeeland.

Een strandhuis vlak achter de duinen, op loopafstand van zee. Een XXL strandhuis waar het heerlijk vertoeven is met een groep vrienden of een hele familie. Een strandhuis met een hot tub in de tuin op de klein vakantiepark: perfect voor een ontspannen vakantie aan het strand.

Aanzicht van het vakantiehuis

Volg je Bijzonder Plekje ook op Instagram?

[instagram-feed]

 

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken