Van kasteel tot boomhut
5x Bijzonder overnachten in de Dordogne

De Dordogne is misschien wel de meest bekende plek in Frankrijk onder Nederlanders. Niet vanwege de bijzondere plekjes, maar vanwege alle campings die er zijn. Dit keer geen enkele camping op de lijst! Wat dacht je van een houten kasteel? Of een pastorie gevuld met design meubels? Ontdek de leukste plekjes: 5x bijzonder overnachten in de Dordogne.

1. Chateaux dans les Arbres

Met recht een bijzondere plek. Tussen de wijngaarden van Bergerac en de populaire plaats Sarlat vind je miniatuurversies van de mooiste kastelen in de omgeving. Een betoverende plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Alle kastelen zijn gebouwd met hout, sommige drijven op het water, anderen vind je hoog in de bomen. Helemaal leuk als je de kastelen ook in het echt ziet in de regio.

Deze gave plek heeft ook een bijzondere prijs, dus ga in het laagseizoen of als je echt iets te vieren hebt. Er is een heerlijk zwembad – sommige kastelen hebben zelfs hun eigen whirlpool – en ’s morgens takel je je ontbijt in een mandje omhoog naar je eigen boomhut/kasteel.

2. Maziéras Dordogne Gites

Op het vakantiedomein van Maziéras vind je vijf luxe vakantiewoningen met een zekere exclusiviteit, voorzien van alle luxe en met veel privacy. Daarnaast kun je de gezelligheid opzoeken als je daar zin in hebt. Aan de rand van het zwembad of in de buitenhuiskamer. Vergeet niet aan te schuiven bij de table d’hôtes van Jacqueline en Albert, 2x in het hoogseizoen.

Luchtfoto van vakantiedomein met zwembad

3. Design in de Dordogne

Au Perier  is een klein en intiem vakantiedomein in de Dordogne, met slechts drie vakantiehuizen en een zwembad. Voor rustzoekers, liefhebbers van het goede leven… De huizen zijn voor 2-6 personen. Wie neem jij mee naar Perier?

Een van de vakantiewoningen van Au Perier, met terras

4. Cabanes de Jeanne

Zelfs aankomen in de stromende regen is hier leuk. Er zijn hier, naast een kleine camping, verschillende huisjes te vinden. Een paar boomhutten, maar ook hele leuke ronde huisjes. Ze zijn volledig gemaakt van hout en gaan mooi op in de natuur op het landgoed. Er is een douche, een vide met een extra bed en een klein keukentje. De bedden zijn er heerlijk en je kunt er een “mandje eten” bestellen met de lekkerste lokale producten. Het enthousiasme van de jongere generatie van de familie Hamelin – die de cabanes runnen – is aanstekelijk. Cabanes de Jeanne liggen op de perfecte plek om de rest van de Dordogne te ontdekken.

Boomhut in de herfst

5. Bel Estiu

Maison d’hôtes Bel Estui is zo’n adres die je eigenlijk niet wilt delen. Maar als je nu toch helemaal tot hier gelezen hebt, vooruit! Een volledig gerestaureerde boerderij, op een top locatie, ingericht door een styliste. Waar de koeien vroeger aten kun je nu lekker een boekje lezen en in het oude kippenhok kun je een vuurtje stoken. Liever iets actiever? Neem dan een duik in het verwarmde zwembad. Je huurt hier een kamer of reserveert het hele huis gebruiken om met een groep vrienden of familie op vakantie te gaan. Nu maar hopen dat het niet al vol is als ik wil gaan…

Praktische informatie:

Hoe? Transavia heeft van april tot oktober dagelijks vluchten naar Bergerac. Huur daar een auto om de regio te ontdekken.
Wat ga je er doen? De leukste activiteiten
Uit eten? De lekkerste plekjes in de Dordogne
Meer informatie? Dordogne Perigord Tourisme

Overzicht