De witte stad Ostuni met een van de bekendste straten en witte huizen

Authentiek Italië
Vakantie in Puglia

De witte stad Ostuni met een van de bekendste straten en witte huizen
Steeds meer mensen ontdekken de regio Puglia, wat lange tijd de verborgen parel van Italië was. Hoewel het de laatste jaren populairder is geworden, is het gelukkig nog niet overspoeld door massatoerisme. Tijdens een vakantie in Puglia in Zuid-Italië geniet je nog altijd van authentiek Italië met leuke steden, smalle straatjes, oude gebouwen, witte stranden, ongerepte natuur en de fantastische Italiaanse keuken.

Op vakantie naar Puglia met de auto of het vliegtuig?

Puglia ligt in het zuidoosten van Italië, in de hak van de laars, grenzend aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Met de auto is het een behoorlijke afstand, bijna 2000 kilometer vanaf Utrecht, maar met het vliegtuig ben je er zo. Vlieg bijvoorbeeld op Bari of Brindisi en ga vanaf daar op pad met een huurauto. Dit scheelt een hoop reistijd en geeft je toch alle vrijheid om op je eigen tempo de regio te ontdekken.

Fiat 500 in straten van Lecce

Rondreis door Puglia langs de mooiste plekjes

Wil je alle mooie plekjes in Puglia zien, kies dan voor een rondreis. Maak een verlanglijstje met wat je allemaal wilt zien, waar je wilt overnachten en stippel een route uit. Polignano a Mare, de stad gebouwd op stijle kliffen, het eeuwenoude kustplaatsje Monopoli, de barokke stad Lecce… Slechts een greep van de dingen die je op je lijstje kunt zetten. Meer inspiratie? Lees hier alles over onze roadtrip langs de hoogtepunten van Puglia.

Overnachten in Puglia

Wil je tijdens je vakantie in Puglia overnachten bij een bijzonder plekje? We hebben de mooiste adressen voor je verzameld. Wat dacht je van een authentieke trullo? Of liever een luxe vakantievilla op een landgoed? Bekijk de bijzondere plekjes die we voor je geselecteerd hebben.

 

Een witte trullo met gele deuren, een bankje naast de ingang en een rotan stoel

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken