Steile kustlijn op Tenerife

Eiland van extremen
Vakantie Tenerife

Steile kustlijn op Tenerife
Tenerife is een van de Canarische Eilanden, horend bij Spanje, gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. Een bijzondere bestemming, 365 dagen per jaar aangenaam. Met langs de kust grote badplaatsen voor vakantiegangers die het liefst een strandvakantie boeken. In het binnenland extreme landschappen; van hoge bergen met bananenplantages tot vulkaanlandschappen. Kies je voor een vakantie op Tenerife, zorg dan dat je eropuit trekt.

Binnenkort meer plekjes

Een eiland van extremen

Tenerife, samen met Gran Canaria horend bij de grootste van de Canarische Eilanden, ligt in de Atlantische oceaan en is een eiland van extremen. Van hoge bergtoppen tot zand- en lavastranden, van bananenplantages en toeristische boulevards tot charmante stadjes.

Dit veelzijdige eiland is er niet alleen voor de strand- en zonaanbidder. Juist niet! Boek een vakantie Tenerife en trek eropuit: ontdek de uitgestrekte lavalandschappen, de ruige kustlijn en de bergdorpjes. Sla een keertje linksaf en kom bij een verlaten strandje, eet vis bij een lokaal tentje en zie dat er meer is dan lange boulevards met hoge hotels.

Op vakantie naar Tenerife? 365 dagen per jaar!

Wanneer je tijdens de wintermaanden op zoek bent naar een aangename bestemming, kies gerust voor Tenerife. De gemiddelde temperatuur ligt in deze maanden nog rond de 20 graden. Let er wel op waar je gaat logeren op het eiland. Het noorden is wat koeler en heeft meer regen dan het zuiden. Met als resultaat dat het hier ook een stuk groener is.  Heerlijk om onze gure wintermaanden te ontvluchten.

Ruige kustlijn van Tenerife

Zien en doen tijdens je vakantie op Tenerife

Neem de tijd om op je gemak het eiland te verkennen. Verbaas je over de schoonheid en afwisseling. Een paar tips:

  • Een van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van het eiland is de Pico el Teide, een hoge vulkaan en de hoogste berg van Spanje met maar liefst 3718 meter. Deze top ligt in het gelijknamige nationale park en is werelderfgoed van UNESCO. Met een kabelbaan kun je tot 500 meter onder de top komen. Warme jas mee en genieten maar van het adembenemende uitzicht over de lavavelden.
  • Maak een boottocht langs de kustlijn van Tenerife en ga op zoek naar walvissen en dolfijnen.
  • San Cristóbal de la Laguna is een charmante universiteitsstad en ook een bezoek aan La Orotava mag zeker niet ontbreken tijdens je vakantie op Tenerife. Zet het kleurrijke historische centrum en de Calle del Colegio maar op je to-do lijst.
  • Rijd door de Teno bergen met diepe kloven en drink een koffietje in het prachtige bergdorpje Masca.
Gekleurde huizen in de stad op Tenerife

Bijzonder overnachten op Tenerife

Tenerife kent een aantal grote toeristische badplaatsen zoals Playa de las Americas en Los Cristianos, met lange boulevards, hoge hotels, winkels en restaurants. Zoals je van Bijzonder Plekje gewend bent, zoeken we liever iets rustigs, in de natuur, op een unieke locatie. We tippen je graag een paar sfeervolle vakantiehuisjes, gelegen in de heuvels/bergen tussen de bananenplantages. Gunstig gelegen om het eiland te verkennen en een prettige thuishaven. Ontdek ze snel.

Moderne woonkamer van een vakantiehuis op Tenerife

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
Eiland van extremen

Tenerife is een van de Canarische Eilanden, horend bij Spanje, gelegen voor de kust van Afrika. Een bijzondere vakantiebestemming, 365 dagen per jaar.