Rietgedekte villa in een ruime tuin

Vakantiehuis voor 6 personen

Rietgedekte villa in een ruime tuin
Vakantiehuizen zijn er in allerlei soorten en maten, dus ook voor 6 personen! Een 6-persoons vakantiehuis is ideaal voor een vakantie met een wat groter gezin, een weekendje met je gezin + opa en oma of een verblijf met meerdere stellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? We delen graag onze tips met je.

Welk vakantiehuis voor 6 personen past bij jou?

De indeling van een vakantiehuis kan nogal verschillen, daarom is het belangrijk om goed na te gaan wat het beste past bij jouw gezelschap. Dat een huis geschikt is voor 6 personen, betekent namelijk lang niet altijd dat er drie slaapkamers zijn. Soms zijn er bijvoorbeeld twee slaapkamers, waarvan een met stapelbedden. Perfect voor een gezin met (jonge) kinderen, niet zo handig voor een gezelschap dat compleet uit volwassenen bestaat.

Anderzijds zijn er ook vakantiehuizen die juist erg geschikt zijn voor volwassenen of een gezin met tieners, maar niet voor jonge kinderen omdat er bijvoorbeeld een slaapvide met steile trap is. Neem je opa en oma mee, dan kan het fijn zijn als er een slaap- en badkamer op de begane grond zijn. Voor een verblijf met meerdere stellen kies je misschien wel het liefste voor een huis met drie slaapkamers die elk een eigen badkamer hebben.

Zo heeft elk gezelschap weer andere wensen!

Paarse bloemen in de tuin van een vakantiehuis

De voordelen van een vakantiehuis

Wanneer je op vakantie gaat of een weekendje weg wil heb je de keuze uit allerlei accommodaties. Een hotel, B&B, camping, glamping, hostel óf een vakantiehuis! 3 redenen om voor de laatste optie te kiezen:

  • Een vakantiehuis is gezellig! Wanneer je met 6 personen in een hotel of B&B verblijft, heb je een stuk minder ruimte en gelegenheid om elkaar op te zoeken. Als je zin hebt in een gezellig verblijf, denk hierbij aan samen koken en de hele avond spelletjes spelen aan de keukentafel, kies dan voor een vakantiehuis.
  • De combinatie van privacy en samenzijn. Met al die gezelligheid is het toch ook wel fijn dat je je in een vakantiehuis af en toe even terug kunt trekken in je eigen kamer.
  • Er is (meestal) een tuin waar kinderen kunnen spelen, je bij mooi weer gezellig buiten kunt eten of barbecuen en waar je soms zelfs een vuurtje mag stoken!
  • De vrijheid om zelf te bepalen hoe de dag eruitziet. Geen stress om iedereen op tijd aan het ontbijt te krijgen, je begint de dag lekker op je eigen tempo!
  • Een vakantiehuis beschikt over een goed uitgeruste keuken. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen die liever niet (vaak) uit eten gaan, maar ook leuk voor een groep vrienden om gezellig samen te koken.
Vakantiehuisje in de natuur bij Ommen.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken

Zoek je een vakantiehuis voor 6 personen? Kijk bij onze tips: stuk voor stuk comfortabele, sfeervolle en ruime huizen.