Vuurtoren aan zee met bloemen op voorgrond

De mooiste plekjes aan zee
Vendée en Noirmoutier

Vuurtoren aan zee met bloemen op voorgrond
Aan de westkust van Frankrijk ligt de mooie streek de Vendée. De regio heeft een prachtige kustlijn met eindeloze zandstranden, een binnenland met glooiende groene heuvels, moerasgebieden en wijngaarden. Van vissersdorpjes aan de kust tot idyllische dorpjes in het binnenland. Een afwisselende regio voor een ontspannen vakantie!

De mooiste plekjes aan zee

‘Marleen, ga je mee, leuke adresjes ontdekken in de Vendée?’ Daarop zeg ik natuurlijk geen nee! Eerlijk is eerlijk, ik moest even opzoeken waar de Vendée ligt, maar bij de naam Noirmoutier (eiland voor de kust) ging er een lichtje branden.

Dat ik niet de enige ben voor wie deze regio onbekend is, blijkt uit de reacties die ik krijg als ik zeg waar ik naar toe ga. Werk aan de winkel dus! Reis je mee naar de Vendée?

Bloemen en pad naar vuurtoren in de achtergrond de zee

De Vendée in het kort

De Vendée ligt aan de westkust van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne en ten noorden van Bordeaux. Langs de 250 kilometer lange kust vind je fijne zandstranden (140 km), ruige rotsen, rustige baaien, gezellige kustdorpjes, lieflijke huisjes, vissersdorpjes. Door de kwaliteit en de lengte van de zandstranden wordt de Vendée ook wel de Cote d’Azur van het noorden genoemd. Voor de kust liggen de mooie eilanden Noirmoutier en Yeu. Ga je het binnenland in dan tref je een afwisselend landschap met moerasgebieden, eindeloze weilanden, heuvels… Culinaire hoogstandjes, de verste vis, streekwijnen, super gastvrije en vriendelijke Fransen, eindeloze fiets- en wandelpaden. Of je nu van rust houdt, strandaanbidder bent, cultuurliefhebber of sportieve vakantieganger; de Vendée is voor iedereen een goed idee!

Het eiland Noirmoutier

Voor de kust van de Vendée ligt Île de Noirmoutier, een bijzonder eiland. Bijzonder door de grote verschillen in eb & vloed, die het mogelijk maken om dit eiland zonder boot of brug te bereiken. Wanneer het eb is, komt er vanaf het vasteland een weg tevoorschijn van onder het water, de Passage du Gois. Leuk om te zien en dé plek om schelpen te zoeken.
Op het eiland wisselen dorpjes, zoutvlaktes, bos en duin elkaar af.

Ontdek alle boeken van Bijzonder Plekje

Bestel onze boeken
De mooiste plekjes aan zee

Vendée & Noirmoutier liggen aan de westkust van Frankrijk, een streek met een eigen karakter. De moeite waard om te bezoeken, bekijk de mooiste plekjes!