Een bijzonder adres voor je vakantie in Twente: slapen in een Sterrenkubus. Prachtig verlicht in de schemering.

Van B&B tot Sterrenkubus
10x bijzonder overnachten in Twente

Een bijzonder adres voor je vakantie in Twente: slapen in een Sterrenkubus. Prachtig verlicht in de schemering.

Twente is een bijzonder stukje Nederland. Een regio waar de tijd langzamer lijkt te gaan, waar mensen zich niet zo druk lijken te maken. Een regio van ruimte, rust en schoonheid. Verken Twente vanuit een van deze bijzondere plekjes, een mooie combinatie van genieten, vertragen, ontdekken en bijzonder overnachten. 10 tips!

Tip 1: Romantiek onder de sterren

Op het erf van Erfgoed Bossem heb je de keuze uit verschillende logeermogelijkheden: slapen in een Koestersuite, een comfortabel ingerichte safaritent met eigen sanitair of een Sterrenkubus. Die laatste is dé plek voor een romantisch weekendje weg. Een knusse kubus (met eigen douche en toilet) en een bed onder een transparante koepel, waardoor je samen naar de sterren staart. Tellen maar… of ga je samen wachten op een vallende ster?

Sterrenkubus/Erfgoed Bossem – Dorpsstraat 7, Lattrop-Breklenkamp

Tip 2: Omringd door puur natuur

Tijdens de rit naar Natuurlogies begint het vertragen als vanzelf. De laatste meters over de onverharde weg dwingen je! Natuurlogies heeft drie vakantiehuizen in een prachtig stukje Twente. Kies je voor een verblijf bij de Heerenkamer of het Bakhuus dan lijk je in een levend schilderij te logeren, aan de rand van natuurgebied Witte Veen. Je uitzicht is adembenemend! Puur natuur!

Natuurlogies – Beekweg 4, Buurse

Tip 3: Wie neem je mee?

‘t Keampke heeft karakteristieke Twentse groepshuizen met een hip en eigentijds interieur. Een fijne plek voor een familieweekend, reünie of een verblijf met vrienden. Speelruimtes, een sauna, gezellig kookeiland of een grote veranda; laat je inspireren en verzamel iedereen. Hier wil je samen heen!

‘t Keampke – Hanhofweg 5, De Lutte

De nieuwe groepsaccommodatie voor 16 personen.

Tip 4: Op10 Logeren

Logeren op het grootste landgoed van Nederland: Landgoed Twickel. Omringd door hoge bomen ligt de boerderij met grote schuur met prachtige appartementen: Op10 Logeren. De sfeervolle lodges voor 4 personen zijn samen ook te huur als groepsaccommodatie. Met houtkachel, bedstee, een bijzonder interieur en de natuur voor de deur.

Op10 Logeren – Meijerinkveldkampsweg 10, Azelo

Ontbijten in de boerderijlodge op Landgoed Twickel

Tip 5: Met vrienden en familie

De Hooiberg en Langenberg zijn twee luxe groepsaccommodaties, met plaats voor 12 en 35 personen. Samen koken, kletsen bij de haard, ontspannen in de hot tub… Kinderen op de trampoline en speeltoestellen. Een plek voor jong en oud!

De Hooiberg en Langenberg – Meijersgaardenweg 4-6 Buurse

Tip 6: Houten huisjes

Op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt een klein vakantiepark met sfeervolle (houten) vakantiehuisjes: Erve Dennenoord. Knusse houten huisjes voor 2 tot 6 personen waar ook je trouwe viervoeter welkom is. Hoe heerlijk is dat?! Zeker met de uitgebreide wandelmogelijkheden in je ‘voortuin’. Na afloop van je wandeling even neerstrijken in het romantische theehuis om weer op te laden.

Dennenoord –  Vasserweg 37, Nutter

Tip 7: Landelijk logeren

Op het randje van Twente en de Achterhoek ligt Markelo, met in het glooiende buitengebied De Hoestinkhof, een Engels theehuis met bed and breakfast. Comfortabele kamers in het voormalige bakhuis, een eigen plekje in de tuin, de geur opsnuiven van huisgemaakte scones… De verleiding is groot!

Hoestinkhof – Stationsweg 22a, Markelo

Voormalig bakhuisje is nu B&B met weelderige tuin ervoor

Tip 8: Design op de boerderij

Op zoek naar een fijne plek om samen met je gezin te onthaasten? Geniet van het pure Twente in een prachtig designappartement van de Boerderijlodges. Wakker worden in een prachtige boerderijlodge, de dag starten met een heerlijk ontbijt en vogels die je fluitend een goedemorgen wensen. Daar waar de Dinkel slingert door het Twentse landschap met z’n prachtige doorkijkjes, de mensen zeer vriendelijk zijn en slowfood en onthaasten je doen genieten van het pure leven. Welkom in Droste’s Boerderijlodge, welkom in Twente.

Boerderijlodges – diverse locaties in Twente

Tweepersoons bed met een bad aan het voeteneinde

Tip 9: Met de kippen op stok

Logeren op de boerderij, daarvan wordt iedereen blij! De hele dag buitenleven, in plassen stampen, op skelters rondrijden, de boer helpen, tussendoor op je veranda even voor je uit staren, de rust en ruimte op je in laten werken.. Oh, de kinderen zijn alweer verdwenen, eitjes rapen voor het ontbijt. Of zag je ze net op de tractor bij boer Herald?

Landrijk de Reesprong – Alsteedseweg 10B, Buurse

Tip 10: Slapen aan het water

Moderne lodges aan de waterkant: Fox Lodges verhuurt twee luxe vakantiewoningen, elk geschikt voor 6 personen. En te koppelen tot 12 persoons huis. Huur een paar fietsen bij je verblijf en ga op ontdekking in de mooie omgeving. Kom je moe thuis? Schuif aan in het bijbehorende restaurant. Daarna nog even nagenieten op je veranda aan het water en je dag kan niet meer stuk!

Fox Lodges – Johanninksweg 78, Denekamp

Een strakke en moderne lodge aan de waterkant

Leuk hè, Twente! Koffers pakken maar! 

Mocht je nog meer willen lezen over deze streek? Neem dan ook een kijkje op Vakantie in Twente, met nog meer tips en inspiratie.

Overzicht