Twents landschap met landweg

Weg van de wereld in Twente
24 uur opladen bij Landgoed De Wilmersberg

Twents landschap met landweg

Hoe heerlijk is het om je in de watten te laten leggen op een plek waar je niets anders hoeft dan genieten?! Landgoed De Wilmersberg in Twente is zo’n plek. Een comfortabel hotel met een wellness en goed restaurant. Kies voor een nachtje (of langer) opladen in Twente.

Twente klinkt ver weg, maar je bent er zo! Vanuit Arnhem is het nog geen anderhalf uur rijden of je staat in een andere wereld. Een wereld die voelt als een stukje buitenland, met een lieflijk licht glooiend landschap waardoor landweggetjes kronkelen langs akkers, boerderijen en door bossen.

Toscane in Twente

‘We hebben ons eigen stukje Toscane hier in Twente’, lacht gastvrouw Githa van De Wilmersberg. Anderen vergelijken dit stukje Twente graag met het heuvelachtige landschap van Engeland. Met een beetje fantasie waan ik me even op vakantie in het buitenland in dit on-Nederlandse landschap.

Onthaasten, ontspannen en opladen bij De Wilmersberg

Weg-van-de-wereld voel je je hier sowieso. Zodra je de A1 verlaat en de laatste kilometers door het Twentse land rijdt, ben je al helemaal weg. Zo heerlijk om zo snel te ervaren dat je echt even los bent van alles. De weg naar De Wilmersberg versterkt dat gevoel. Het hotel ligt op een landgoed, verstopt in het groen, tussen Oldenzaal en De Lutte. Bij aankomst wacht je een warm welkom, met een drankje. Je gaat vanzelf een stapje langzamer. Lukt dit niet dan zorgen de ontspannen en huiselijke sfeer in het hotel en het comfort van je hotelkamer er wel voor. Kies je voor een Boskamer, die onlangs opnieuw ingericht zijn waarbij het Rijksmuseum Twente een inspiratiebron is geweest, val je voor de charme van de Tuinkamers of verwen je jezelf met een van de suites?

Als gast van het hotel mag je gebruik maken van de wellness met een overdekt zwembad (met jetstream), whirlpool, Turks stoombad en sauna’s. Schiet na aankomst je badkleding en badjas aan en begin je verblijf in de wellness. Een gezichtsbehandeling of massage in de Wellnessboutique kan ook!

Dineren bij De Wilmersberg

Wellness, dineren en slapen onder één dak, wat een gemak! En zaligheid! Gun jezelf een verwenmoment en schuif ‘s avonds aan voor het diner in het restaurant van het hotel. De culinaire arrangementen zijn verrassend, smaakvol en met producten uit de streek bereid. Proef een stukje Twente met een moderne twist. Het Menu du Chef (3,4 of 5 gangen) met bijpassend wijnarrangement wisselt dagelijks.

Wanneer je er voor kiest om helemaal niets anders te doen dan naar de wellness gaan en dineren, dan heb je al een zalig verblijf. Na 24 uur ga je, na een uitgebreid ontbijt, opgeladen weer naar huis.

Als onze gasten na het uitchecken het smalle weggetje afrijden, in hun achteruitkijkspiegel kijken en denken ‘hier kom ik snel nog eens terug’, dan is onze missie geslaagd’. Missie geslaagd!

Wat ga je doen bij Landgoed De Wilmersberg?

Blijf gerust wat langer om ook nog iets van het mooie Twente te zien. Ik geef je graag een paar tips voor in de omgeving:

  • De ligging op het landgoed zorgt ervoor dat je bij De Wilmersberg kunt wandelen vanaf de voordeur. Bij de receptie liggen wandelingen voor je klaar van verschillende lengtes. Lekker voor een ommetje voor het diner of voor een stevige wandeling na het ontbijt.
  • Op ongeveer 15 kilometer afstand van het hotel ligt het stadje Ootmarsum, een van de meest pittoreske stadjes van Twente. Maak een wandeling door het historische centrum, bezoek een galerie of strijk neer op een van de terrassen.
  • Ga je naar Twente om jezelf in de watten te laten leggen, reserveer dan ook een high tea bij Theehuis Dennenoord. Het authentiek theehuis is een begrip en niet voor niets!
  • Een wandeling bij het Lutterzand mag niet ontbreken tijdens je verblijf bij De Wilmersberg. Volg de meanderende Dinkel door het bos, langs de stuwwallen en over zandverstuivingen. Na afloop strijk je neer op het (verwarmde) terras van Paviljoen het Lutterzand.
  • Een dagje tof toeren? Huur een e-chopper (of e-bike) bij Actief Twente en verken de omgeving op een comfortabele en stoere manier. Rijd over landweggetjes, door idyllische dorpjes, bossen en langs de mooiste plekjes van Twente.

Ook onthaasten in Twente? 

Bekijk de actuele prijzen en beschikbaarheid bij De Wilmersberg

Overzicht