De mooiste designhotels en B&B's
Overnachten: 5x slapen tussen design

Hou je van design en mooi wonen? Bezoek je de Dutch Design Week in Eindhoven en alle woonbeurzen? Lees je woonbladen en kun je uren online surfen om zoveel mogelijk inspiratie op te doen? Kies voor je nachtje of weekendje weg dan eens voor een van deze mooie design accommodaties. Inspiratie gegarandeerd! 5 bijzondere designhotels en B&B’s:

1. B&B Het Raadhuys in Kessel

Het Raadhuys in Kessel is een luxe B&B met alle kwaliteiten van een hotel. Gevestigd in het voormalige gemeentehuis en met een interieur om jaloers op te worden. Het pand is prachtig gerenoveerd en met behulp van dochter en architect Kim ingericht met stijl, kwaliteit en beleving. Elke kamer heeft een eigen karakter; vaker terugkomen gewenst dus! En niet alleen voor die kamer… de entree, de ontvangstruimte, de loungekamer: allemaal even mooi.

Raadhuys – Markt 1, 5995 BB Kessel

2. B&B Hei15 in St. Geertruid

Ook in Limburg, maar bijna op het randje van België, ligt B&B Hei15. Een lust voor het oog. Bij de authentieke boerenhoeve is een strak en modern stuk aangebouwd, waarin je de B&B (ook te reserveren als groepsaccommodatie) vindt. Gastvrouw Julie is interieurarchitect, Hei15 is haar ‘portfolio’. Vol stoere materialen en stijlvolle accessoires van Nederlandse ontwerpers als Stilst, Konstrukt en Ontwerplabel Puik.

Hei15 – Heiweg 9, 6265 NL Sint Geertruid

3. B&B Summertime in Koksijde

Ben je fan van Scandinavisch design en dito interieurs, dan word je heel blij van Summertime in het Belgische Koksijde. Strak en smaakvol. Geen overdaad, maar stijlvol door de eenvoud. Hoge plafonds, witte muren, lichte meubels en een knapperend haardvuurtje; ‘Nordic Living’.

B&B Summertime – Robert Vandammestraat 40, 8670 Koksijde

4. Hotel restaurant Omke Jan

In het Friese Woudsend is een authentieke stolpboerderij omgetoverd tot eigentijdse ontmoetingsplek met behulp van Piet Hein Eek en architect Dekkers. Dat Piet Hein Eek betrokken is bij het ontwerp zie je overal terug. Stoer, sober en toch sfeervol. Een lust voor het oog!

Omke Jan – Iewal 44, 8551 PT Woudsend

5. Vesper designhotel

Aan de boulevard in Noordwijk aan zee ligt Vesper, het eerste designhotel aan de Nederlandse kust. Elke kamer is uniek, met een interieur in een mix van vintage en design, ontworpen door architect Bart Akkerhuis. Indrukwekkend is de bar met metershoge open kast vol pronkstukken.

Vesper – Kon. Astrid Boulevard 46, 2202 BE Noordwijk

Lees ook deze tips voor een romantisch weekendje weg

Overzicht