Design B&B in het Limburgse Heuvelland

Slapen tussen design
Bijzonder overnachten bij Hei15 B&B Zuid-Limburg

Design B&B in het Limburgse Heuvelland

B&B Hei15 in Zuid-Limburg is een perfect voorbeeld van een Bijzonder Plekje. Een ontdekking waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je glimlach nog net iets breder wordt dan anders. Een nachtje logeren bij B&B Hei15 is zoveel meer dan alleen een nachtje weg. Een perfecte combinatie van inspiratie, natuur en rust.

De locatie bovenop een heuvel in Zuid-Limburg met een uitzicht waar je naar kunt blijven staren, het enthousiasme van Stefan en Julie, de oprechte gastvrijheid, het interieur, het goed verzorgde ontbijt, de duurzame bouw, de rust, de inspiratie… Een mooie balans tussen hip design, tot rust komen en verwend worden.

De boerderij

De boerderij van Stefan en Julie is al drie generaties in de familie. De opa van Stefan had er zijn boerenbedrijf en een klein pension. Hoe bijzonder dat zoveel jaren later Stefan de boerderij runt en er ook een gastenverblijf heeft. Na zijn studie in Den Bosch keerde hij weer terug naar Zuid-Limburg. Voor hem geen andere plek dan bovenop de heuvel! Inmiddels is de boerderij wel aangepast aan de moderne tijd. Melkrobots zorgen ervoor dat Stefan wat meer flexibiliteit heeft om ook voor de gasten te zorgen.

Je bent meer dan welkom om een kijkje te nemen in de stallen, onder begeleiding. Stefan vertelt je met alle plezier alle ins & outs van het boerenleven.

B&B en groepsaccommodatie

Hei15 heeft een unieke ligging. Vanaf de snelweg slinger je door het Heuvelland de heuvel op om bij het uitstappen al overdonderd te worden door het uitzicht. Vervolgens vliegt je aandacht naar de bouwstijl van de B&B. Kort daarna wacht je een warm welkom! Bij binnenkomst springt de grote IXXI van het melkmeisje van Johannes Vermeer in het oog. Een lange eettafel wordt gevolgd door de keuken en de woonkamer, alles open, ruim en licht. Een tafel met informatie uit de streek, een grote witte koe als eyecatcher… Voor de gasten liggen drankjes koud en er staat wat lekkers in de keuken.

Elke kamer bij Hei15 is anders. Met dezelfde goede basis (een heerlijk bed, goede douche) en met andere kleuren, accessoires en linnengoed als verschil. De ene kamer heeft een luxe vrijstaand bad, een andere kamer het uitzicht als onderscheidend vermogen.

Wakker worden met een goed ontbijt aan de lange tafel, bij mooi weer in een ligstoel in de tuin staren over de heuvels, de hele dag eropuit en ‘s avonds verwelkomd worden door een brandend vuurtje in de vuurschaal buiten en een goed glas wijn in de woonkamer. Je bent hier thuis.

Wooninspiratie

Om de passies van Stefan en Julie beiden op de boerderij terug te laten komen, zijn ze gestart met Hei15. Hierin laat Julie haar kennis en enthousiasme voor interieurvormgeving zien. Hei 15 is naast gastenverblijf ook visitekaartje en showroom voor de interieuropdrachten van Julie.

Julie is afgestudeerd als interieurvormgever en Hei15 is haar paradepaard. Met de bouw van de B&B willen Stefan en Julie laten zien dat je ook op een moderne manier duurzaam kunt bouwen. Naast de authentieke boerenhoeve is een stuk aangebouwd, strak, stijlvol en toch één geheel. Voor de bouw zijn niet alleen duurzame materialen gebruikt (gecertificeerd hout, goede tegels, verf op waterbasis, ecologisch stucwerk etc), ook de bouw zelf is op een unieke wijze uitgevoerd met een damp open constructie, waardoor het pand ademt en op natuurlijke wijze ventileert. Gezond logeren dus (ook op de zalige Swiss Sense bedden)!

Los van de grote duurzame lijnen is er ook speciale aandacht besteed aan het interieur. Je vindt er design, natuurproducten en een neutrale basis. Het kleurgebruik en de accessoires kunnen elke keer anders zijn wanneer je komt. Julie gaat graag op zoek naar ontwerpen van jonge Nederlandse designers met een bijzonder verhaal. Zo komen de lampjes van Stilts. Reinier de Jong probeert met zo min mogelijk materialen zo minimalistisch mogelijk te ontwerpen. De spiegels en plankjes komen van Figr1, die slimme en subtiele woonaccessoires ontwerpen. Onderzetters, leren lampen en krukjes komen van puik, een tafeltje van Konstrukt.

Het leuke is dat de mooie accessoires ook te koop zijn. Bij Hei15 doe je niet alleen inspiratie op, je kunt die inspiratie ook gelijk mee naar huis nemen. Én advies krijgen van Julie.

Hei15 is een totaalconcept, waar je komt om te genieten. Van het buitenleven, de rust, wooninspiratie, de ruimte, Zuid-Limburg, gastvrijheid en…

Meer weten? Doe jezelf een nachtje (of meer) bij Hei15 cadeau.

Overzicht