Met het mooiste uitzicht en de lekkerste smoothie
Mallorca: 7 favoriete strandjes

Mallorca heeft veel kleine en grote cala’s (stranden). Fijne plekken waar je op een ligbedje over zee tuurt, een lekker glas wijn drinkt of juist heel goed kunt zwemmen. Sommige gemakkelijk bereikbaar, voor andere moet je wat meer moeite doen, maar stuk voor stuk de moeite waard. We hebben de mooiste stranden voor je op een rij gezet, ontdek ze hier!

1. Cala des Moro

Parkeerplek zoeken, stukje wandelen tussen de naaldbomen, een steile klim naar beneden en je komt op een prachtig rotsstrandje. Het uitzicht is adembenemend. Zo bijzonder dat je je bijna gaat afvragen of het water wel echt de kleur kan hebben die je ziet. Geen plek als je ervan houdt om je de hele dag op een strand te installeren (alleen maar stenen), maar wel waanzinnig mooi!

2. Cala Cap Falco

Cala Cap Falco: net iets meer afgelegen dan de meeste strandjes en toch van alle gemakken voorzien. Lekkere salade voor de lunch of een overheerlijke smoothie? Je haalt het in het minikeukentje dat op het strandje staat. Enige nadeel is dat aan het eind van het seizoen de zon rond 16:00 uur al weg is. Maar dan gaat de muziek aan en wordt er soms gedanst! Meer dan het omrijden waard. Wel van te voren je bedje boeken.

3. Cala D’or

Dit is een van de strandjes rondom het gelijknamige stadje Cala D’or aan de, rustigere, oostkust van het eiland. Gemakkelijk parkeren en een toegankelijk strand. Een goede plek om met de familie heen te gaan. Wel zelf je eten en drinken meenemen, want je kunt hier niks krijgen. Als je met je gezicht naar de zee staat, kun je aan de linkerkant ook een wandeling de berg op maken voor een mooi uitzicht over de baai en de zee.

4. Cala Pi

Hier lig je tussen twee grote kliffen op het strand. Bij een van de kliffen zijn kleine loodsen in de rotsen gebouwd. Hier stallen de locals hun bootjes, die je dan ook af en toe ziet komen en gaan. Als je wat van de zee weg loopt, kom je in een klein duingebied terecht. Ook hier een klein huis waar je bestellingen kan doen die bovenop de klif in een restaurant voor je klaargemaakt worden. Het is alleen al indrukwekkend om te zien hoe vaak de mensen die er werken de eindeloze trap op en neer rennen om je bestelling te halen.

5. Cala Llombards

Ook aan de oostkust, maar een stuk groter en gemakkelijker te bereiken dan Cala Pi, is Cala Llombards. Je parkeert hier gewoon je auto op de grote parkeerplaats, loopt een paar meter en kunt een bedje uitzoeken. Het water is er lang ondiep dus heel geschikt met kleine kinderen. Het enige nadeel hier is misschien dat als je met je gezicht in de zon wilt liggen, je met je rug naar de zee moet…. Maar laat dat geen reden zijn om niet te gaan! Vooral fijn aan deze cala is dat het vrij breed is en dus, zeker in het hoogseizoen, ook genoeg ruimte biedt aan iedereen die er van de zon, zee en strand wil genieten.

6. Cala Sa Nau

Dit strandje krijgt de prijs voor de meest comfortabele bamboe strandbedjes. Perfect om de hele dag een boek op te lezen en dutjes te doen. Leuke baai voor wat grotere kinderen omdat er overal rotsen zijn waar ze vanaf kunnen springen. En je eet er heerlijke vis bij het strandtentje – wel vast je tafeltje voor de lunch reserveren bij aankomst.

7. Cala Mondrago

Een klein strand gelegen in het Mondrago National Park in het zuidoosten van het eiland. Echt een bijzondere plek want je ligt er aan het strand, maar ook tussen de naaldbomen.

Bonustips:

1. In het noordoosten vind je Cala Torta. Niet heen gaan als de wind van zee komt, want dan zijn er kwallen en vies water – maar op andere dagen een prachtig breed en goed bereikbaar strand inclusief aandoenlijke chiringuito (strandhut) waar je de vis uit zee direct opeet.

2. Wil je wel aan het strand liggen maar het liefst zonder ‘zand-tussen-je-tenen’? Boek dan een bedje bij Puro Beach club in Palma. Frisse witte inrichting, mooi zwembad, heerlijk eten & drinken. Ook een fijne plek om de laatste uurtjes voor het vliegtuig vertrekt door te brengen.

Vervoer: Een huurauto is onmisbaar om alle stranden te bereiken.

Lees alle tips voor een vakantie op Mallorca

Overzicht