Strand van Zeeland bij zonsondergang

Uitwaaien en uitslapen in Domburg
Weekendje weg: Naar Domburg aan de Zeeuwse kust

Strand van Zeeland bij zonsondergang

Ooo, wat rijden wij graag naar Domburg! In de zomer, voor een zonnige dag aan zee, maar net zo lief in de herfst of in de winter. Als er een frisse wind door het leven waait, de wolkenluchten schitterend zijn, kortom als het tijd is voor een stoere strandwandeling. Tips om uit te waaien en weer op te warmen tijdens een weekendje weg aan de Zeeuwse kust!

Uitwaaien aan zee bij Domburg

Een weekendje aan zee is altijd een goed idee. Het strand is de ideale plek om uit te waaien. Een dikke jas, warme laarzen aan en gáán. Heerlijk! In Domburg wandel je van het strand door de duinen naar het badplaatsje en weer terug. Of je gaat een keertje door het bos. Het dorp grenst namelijk direct aan De Manteling, een smalle bosstrook met statige huizen, kastelen en tuinen in Engelse stijl. Jaren geleden aangeplant om de Zeeuwen te beschermen tegen de felle zeewind, nu is het er vooral heerlijk rustig en stil. Al hoor je op de achtergrond áltijd het ruisen van de zee. Een tussenstop maken? Leuke strandtenten genoeg. Niet volgebouwd, zoals bij zoveel andere badplaatsen. En dat is fijn.

c2Nob2VuZW4=

Uitrusten bij de Domburgsche Bier en Melksalon

In het hart van Domburg vind je verschillende toffe winkels met kleding, mooie sieraden, souvenirs, speelgoed, goede restaurants (mét mosselen op de kaart natuurlijk) en gezellige terrasjes. Genieten maar!

Onze persoonlijke favoriet voor een lekker ontbijtje of een warme chocolademelk in het dorpje is de Domburgsche Bier en Melksalon. We brengen er graag een paar uurtjes door. Je eet en drinkt er de heerlijkste (biologische) koffie’s, biertjes, homemade taartjes, smoothiebowls en zuurdesemboterhammen. En vergeet de Zeeuwse bolus niet! Terwijl ze in de open keuken een heerlijk sapje voor je persen, kun jij trouwens lekker snuisteren tussen de prachtige accessoires die ze er verkopen. Kaarsen, koffiekopjes, borden, schalen… Alles is er mooi.

Domburgsche Bier en Melk Salon – Weststraat 11 in Domburg.
Elke dag geopend tussen 9.00 en 17.00 uur.

a29mZmll

Uitslapen aan zee

De zeven verschillende vakantiewoningen van vakantieverblijf De Trommel zijn alleen al een héle goede reden om naar Domburg te gaan. Je hebt de wat grotere hoofdwoning (geschikt voor acht personen), vier stoere schuurwoningen (waar je met maximaal zes personen kunt verblijven) en de twee vrijstaande woninkjes op het erf voor twee personen. Welk huisje je ook kiest, je voelt je er meteen thuis! Overal is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en een sfeervolle inrichting.

Wij logeerden een herfstweekend in De Zwelm, een klein maar fijn wit huis met een prachtig uitzicht op onder andere de vuurtoren van buurdorp Westkapelle. Zo licht en knus en zó goed ingedeeld! Als je binnenkomt heb je links de gezellige woonkamer met openslaande deuren en een leuk terrasje, in het midden het tweepersoonsbed (met een goed matras, echt waar!) en rechts de keuken en de badkamer met douche en toilet. O, en had ik al verteld over de vaatwasser en de vloerverwarming? Luxe logeren na ’n dagje uitwaaien is zo fijn!

WndlbG0=YmVkZWV0dGFmZWw=

Praktische informatie over De Trommel:

Waar? De Trommel – Trommelweg 2A, Domburg. Het dorpje Domburg ligt op ongeveer 2,5 kilometer afstand. In de buurt van het strand, je hoeft alleen de duinen maar over!
Vanaf € 195,- voor een weekend of midweek in het najaar (dat is exclusief de eindschoonmaak en toeristenbelasting).

Ook leuk voor kinderen! Op het erf kun je heerlijk voetballen of trampoline springen. Op dit moment wordt nog de laatste hand gelegd aan een overkapt terras voor gezamenlijk gebruik. Wat dacht je van een winterbbq aan lange tafels, vuurkorfjes en marshmallows?

Lees alle tips voor een vakantie in Zeeland

Overzicht