Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland

Slaap je in een kerk of op het strand?
Zeeland: 5x bijzonder overnachten op Walcheren

Rood met witte vuurtoren aan de kust van Zeeland

Zeeland is niet voor niets zo’n geliefde vakantiebestemming. De rust en ruimte, de prachtige langgerekte stranden, charmante dorpjes en leuke steden. Het schiereiland Walcheren is favoriet. Met gezellige badplaatsen als Domburg, het sfeervolle Veere, historisch Middelburg en het inmiddels beroemde Zoutelande. Ben jij van plan naar Walcheren te gaan? We hebben de mooiste vakantieadressen voor je geselecteerd: 5x bijzonder overnachten op Walcheren.

1. Vakantiehuizen De Trommel

Op ongeveer een kilometer buiten Domburg, weg van de (gezellige) drukte, ligt De Trommel. Mooier kun je niet zitten: de verblijven van De Trommel liggen op slechts één duin verwijderd van zee & strand! Trap op, trap af en voilà, je staat met je voeten in het zand.

Het vakantieverblijf heeft verschillende accommodaties. Voor op het erf staat de 8-persoons hoofdwoning, waarin nog veel authentieke details zichtbaar zijn. Een heerlijke ruime en lichte woning. Los op het erf staan 2 bijgebouwen: de witte 2-persoons De Schelm en de zwarte 2-persoons Bie de kappe, gebouwd naar een traditioneel Zeeuws koetshuis. De vier Schuurwoningen zijn allemaal voor 6 personen, zijn heerlijk ruim, licht, sfeervol en modern. Beter kun je je niet wensen.

Vakantieverblijf De Trommel – Trommelweg 2A, Domburg

2. B&B Nachtje in de Kerk

Een bed and breakfast op een unieke locatie: in een kerk in Vrouwenpolder. Een Nachtje in de Kerk heeft twee luxe gastenkamers, De Consisterie en De Pastorie. Die laatste heeft zo’n mooi bad, dat is mijn favoriet! Het kerkje is prachtig gerenoveerd. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen. Een plekje wat je hart verovert: door de oprechte gastvrijheid van Leonard en Ineke (en zoontje Niek niet te vergeten), door het bijzondere ontwerp, door het hippe interieur wat mooi past in de kerk, door de stijlvol ingerichte kamers en zeker ook door het verrukkelijke ontbijt. Lees zeker ook mijn ‘getest’-ervaring.

Nachtje in de Kerk – Fort den Haakweg 16, Vrouwenpolder

3. Boutique hotel The Roosevelt

Hoewel je er misschien niet als eerste aan denkt, is Middelburg een erg leuke bestemming voor een stedentrip. Historische panden, grachten, bijzondere winkels én boutique hotel The Roosevelt. Het hotel ligt in het hart van de stad, ideaal dus voor jouw bezoek aan de stad. De kamers zijn allemaal anders ingericht: warm, mooie kleuren, sfeervol. Het ontbijt is om je vingers bij af te likken. Geen buffet zoals in zoveel hotels, maar aan tafel geserveerd. Genieten!

Boutique hotel The Roosevelt – Nieuwe Burg 42, Middelburg

4. Strandhuisje Stranddroom

Slapen in een strandhuisje, dat is toch het einde! Tussen Domberg en Westkapelle vind je de strandhuisjes van Stranddroom. Parkeer je auto in het weiland, klim 1 duin over en je staat op het brede zandstrand. Stranddroom heeft slechts 10 huisjes. De hele dag met je voeten in het zand, chillen op de veranda, vliegeren, naar de horizon staren… De huisjes zijn geschikt voor 6 personen (max. 4 volwassenen en 2 kinderen). Ook leuk, over het strand wandel je zo naar Domburg.

Stranddroom – Schelpweg Westkapelle

5. B&B Frankrijk-Noord

Een wel heel bijzonder adres in Zeeland: Frankrijk-Noord. De bed and breakfast ligt een beetje verscholen, aan het einde van een lange oprijlaan, omringd door groen. Lille en Edith hebben een Zeeuwse hoeve met boerenschuur veranderd in een paradijs van rust. Elke gastenkamer is anders, origineel en met veel zorg ingericht. In de tuin vind je onder de overkapping van een oude schuur een fijne plek om elk moment van de dag te zitten en ontspannen. Zin in een lesje yoga? Volg Edith naar de kas. In deze kas kun je ook logeren, zo speciaal!

Frankrijk-Noord – Prelaatweg 5, Westkapelle

Meer lezen over Zeeland?

Overzicht