Vlag in de duinen bij het strand

Blij dat je hier bent
Zeeland: zonnig Zoutelande

Vlag in de duinen bij het strand

‘Niets is beter dan met jou de kou trotseren
Er zijn mensen die naar warme landen emigreren
Maar we hebben geen geld in onze koude handen
Dus we gaan maar naar je ouders in Zoutelande, in Zoutelande’

Weekendje weg naar Zeeland

In de auto op weg naar Zeeland zingen we ‘m al een paar keer mee: ‘Zoutelande’, de nummer één-hit van Bløf en onze eigen Geike Arnaert. Het liedje lokt veel (Belgische) toeristen naar het Zeeuwse dorpje. Met een heerlijk zomerweekend voor de deur is het op momenten filerijden naar de kust. In de verte zien we de hoge Walcherse duinen al, we zijn er bijna: een weekendje genieten in het Zeeuwse Zoutelande.

Zon, zee, Zeeland

Samen met de andere badplaatsjes aan de ‘Zeeuwse Rivièra’ heeft Zoutelande de meeste zonne-uren van Nederland. Je zit er dus altijd goed met je vakantie! De stranden, schoon en veilig, liggen er op het zuiden. Fietsenstallingen, parkeergelegenheid, strandhokjes, ligbedden, speeltoestellen, strandpaviljoens; alles is er. Een frisse duik, over de paalhoofden lopen, zandkastelen bouwen, de enorme schepen die je richting de haven van Vlissingen ziet varen, lekker luieren… Wat een heerlijke dagen aan zee.

Genieten in Zoutelande

Een smalle rij duinen (de hoogste van de omgeving) en een dijkje scheiden het dorp van het water. Wandel via de verschillende duinpaden of de boulevard richting de Langstraat, de belangrijkste straat van het dorpje. Gezellige terrasjes met mossels en lekkere biertjes op de kaart, winkeltjes voor kleding, vergeten emmertjes en schepjes of een heerlijk ijsje bij de ijssalon. Lekker na een lange strandwandeling!

Op de e-bike naar Domburg

De relaxte dagen aan zee wisselen we af met een fietstochtje richting Domburg. Via de fietsknooppunten rijden we (op een elektrische fiets, echt overal te huur) door de dorpjes Meliskerke en Aagtekerke richting die andere fijne Zeeuwse badplaats. Onderweg beleef je het échte Walcheren: een landschap van hagen, oude boerderijen en kronkelweggetjes. En – heel fijn, een theetuin! We kruipen onder de parasolletjes voor een lekkere ijsthee met zelfgemaakte rabarbercrumble. Mmm!

Theetuin De Koektrommel – Oude Grintweg 3A in Aagtekerke (aan fietsroute 46)

Blij dat je hier bent

(Mini)campings, hotels, B&B’s, vakantiewoningen… Overal in Zoutelande word je gastvrij en met open armen ontvangen. Wij verbleven ons zomerweekend in een van de luxe duinlodges van het gloednieuwe Duinhotel Tien Torens. Door de ligging in – de naam zegt het al – de duinen van het dorpje wel een heel bijzonder plekje. In Zoutelande, in Zoutelande, in Zoutelande…

Blij dat je hier bent

Handige informatie voor je bezoek aan Zoutelande:

Andere bijzondere plekjes om te slapen in de buurt van Zoutelande zijn Vakantieverblijf de Trommel in Domburg, B&B Nachtje in de Kerk in Vrouwenpolder, Boutique hotel The Roosevelt in Middelburg, de strandhuisje van Stranddroom of B&B Frankrijk-Noord, allebei in Westkapelle. Meer informatie over deze fijne adresjes dicht bij zee lees je hier.

Leuk voor de sportievelingen onder ons: elk jaar, in het eerste weekend van oktober staat Zoutelande in het teken van de Kustmarathon: ruim 42 kilometer van Burgh-Haamstede terug naar Zoutelande. Langs de oneindige Zeeuwse kustlijn, dwars door het bos en over dijken en duinen. Voor hardlopers of (op zondag) wandelaars – en langs de kant ontelbare supporters.

Meer lezen over Zeeland? Kijk eens op de website van VVV Zeeland, daar vind je alle informatie over deze zonnige provincie.

Overzicht