Geel, roze en blauw strandhuisje in Domburg

Op Walcheren en Noord-Beveland
Zeeland: 4 leuke en lekkere adressen

Geel, roze en blauw strandhuisje in Domburg

Deze leuke en lekkere adressen op Walcheren en Noord-Beveland mag je niet missen wanneer je naar Zeeland (op vakantie) gaat! Je vindt ze in de gezellige badplaats Domburg, bij Vrouwenpolder en Kortgene. Voor een koffietje met lekkers, een lunch, diner met zicht of zee of een borrel in de tuin.

1. Domburgsche bier en melksalon

Aan het eind van de winkel-/hoofdstraat in Domburg, net buiten de loop, vind je de Domburgsche bier- en melksalon. Een lunchwinkel, waar je welkom bent voor ontbijt en lunch, maar ook voor een heerlijke koffie met een stukje taart. Of Zeeuwse Bolus. Daarnaast op de stellingen langs de wand een assortiment aan broden, streekproducten, sapjes, biertjes én de mooiste hebbedingen. Stoer servies, vazen en woonaccessoires. Weet je de taart te weerstaan, dan is het nog een kunst om met lege handen de deur uit te gaan. Bij mooi weer is de binnentuin de allerfijnste plek!

Domburgsche bier en melksalon – Weststraat 11, 4357 BL Domburg

Tipje: loop ook even bij de buren naar binnen, Mondriaans delicatessen winkel met o.a. Zeeuwse streekproducten.

2. Galerie POP Domburg

In de hoofdstraat van Domburg vind je Galerie POP, een biologisch café, fairtrade winkel en galerie in één. Wanneer je richting POP loopt wordt je aandacht al getrokken door de bankjes en tafeltjes langs de muur, op de stoep. Gezellige kussentjes, een windvanger en een vrolijk krijtbord. De basis van POP is wit met houten tafels en stoelen. Woonaccessoires, lederwaren, sieraden, kussens, fairtrade producten en kleurrijk servies geven sfeer aan POP. Op de kaart biologische sapjes, bagels, tosti’s, lekkere ontbijtjes… Ook handig, een coffee to go voor op het strand!

Galerie POP – Weststraat 6, 4357 BM Domburg

3. Uitspanning De Houtzaagwerf

Wanneer je het hebt over een bijzondere locatie, dan heb je het over de Houtzaagwerf in Kortgene. Verstopt tussen het groen aan een dijk en achter op het erf van de houtzagerij vind je Uitspanning De Houtzaagwerf. Handgeschreven bordjes wijzen je de weg naar een ouderwets plattelandscafé met de charme van Frankrijk. Denk aan tafels en stoeltjes in het gras, planten langs de muur, lampjes in de bomen, blauw gekleurde deuren en kozijnen. Binnen lijkt het interieur nog het meest op een oud bruin café, warm en knus. Hier geen hippe poespas, maar ouderwetse gezelligheid en eenvoud. Helemaal zichzelf, authentiek en puur.

De Houtzaagwerf – Oud Kortgenedijk 2, 4484 NJ Kortgene

4. Strandrestaurant De Dam

Aan het Noordzeestrand bij Vrouwenpolder, aan de Veerse Dam, vind je Strandrestaurant De Dam. Wanneer je boven op de dijk staat kijk je uit over zowel het Veerse Meer als over de zee. Deze Zeeuwse strandhotspot heeft een ideale ligging om de zon in de zee te zien zakken. Maar je kunt hier de hele dag terecht, zelfs het hele jaar door! Kom je voor een gezond ontbijt, een smakelijke lunch, borrel of diner, je zit hier heerlijk aan zee! Op de kaart uiteraard vis en zilte Zeeuwse ingrediënten. Tip: ga voor Proeverij De Dam!

Strandrestaurant De Dam – Strand 80, 4354 XZ Vrouwenpolder

Bekijk ook onze Zeeuwse logeeradressen

Overzicht