ZEEland
Zeeland: Vakantie? 5 redenen om te kiezen voor Zeeuws-Vlaanderen!

Zin in een weekendje aan zee of plannen aan het maken voor een vakantie naar Zeeland? Kies voor Zeeuws-Vlaanderen. Geen files onderweg, brede stranden, duinen en de allerleukste strandtenten. 5 redenen om te kiezen voor Zeeuws-Vlaanderen!

Zeeuws-Vlaanderen is het meest zuidelijke stukje van Zeeland, grenzend aan België. Hier vind je nog grote leegte, eindeloze vergezichten zonder horizonvervuiling, rust en ruimte. Ondanks de leegte heeft dit deel van Zeeland enorm veel te bieden, een week vakantie is te kort voor al het leuks en moois. De mogelijkheden zijn hier onbegrensd. We geven je 5 redenen om te kiezen voor Zeeuws-Vlaanderen.

1. Charmant Sluis

Vestingstadje Sluis ligt bijna op de grens met België en wordt druk bezocht vanuit het zuiden. Ondanks de drukte is het een charmant stadje om te bezoeken. Wandel over de oude stadswallen en betreed via een van de stadspoorten het centrum. De invloed van onze bourgondische zuiderburen is hier duidelijk voelbaar en zichtbaar: een gevarieerd winkelaanbod met mooie (kleding-)zaken, goede restaurants (aanbevolen door Michelin) en gezellige terrasjes met wafels en Belgische biertjes op de kaart. Genieten maar!

2. Prachtige stranden

Vanaf natuurgebied het Zwin op de grens met België tot aan Breskens vind je prachtige stranden. Breed, schoon en nog niet overlopen. Zo’n 17 kilometer strand, haast volledig omzoomd met brede duinen én een fietspad. Regelmatig ook uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland! En fijn, Zeeuws-Vlaanderen heeft de meeste zonne-uren van ons land! Eindeloze strandwandelingen, uitwaaien aan zee, staren naar de zonsondergang en in de zomer volop (speel-)plezier voor jong en oud. Blowkarten, surfen, kitesurfen of gewoon een vliegertje oplaten. Verspreid langs de kust liggen de badplaatsen Cadzand, Nieuwvliet, Groede en Breskens en op het strand staan de mooiste strandhuisjes. Hier geen massa, maar volop ruimte om te genieten.

Bekijk onze selectie bijzondere strandhuisjes

3. Strand Loods Tien

Op een van die mooie plekken aan het strand vind je Strand Loods Tien, een hippe strandtent en een interieur waar je op slag verliefd op wordt. Net buiten Breskens, met zicht op de skyline van Vlissingen. Overdag een fijne plek om op het terras neer te strijken na een strandwandeling of tijdens je fietstocht langs de kust. ‘s Avonds een prachtige plek om te genieten van de zonsondergang met de vuurtoren op de voorgrond en langzaam de lichtjes aan te zien gaan aan de overkant. Ongedwongen, hip én lekker!

Loods Tien – Nieuwesluisweg 50, 4511 RE Breskens

4. Dicht bij Brugge, Knokke en Gent

De nabijheid van steden als Brugge, Knokke en Gent maakt Zeeuws-Vlaanderen extra aantrekkelijk. Even een dagje geen zin in eindeloze leegte of strand? Ga de grens over naar een van deze leuke Belgische steden. Verblijf je in Cadzand (de zuidelijkste badplaats van ons land) dan fiets je eenvoudig naar het mondaine Knokke. Slaap je in Waterlandkerkje dan is het slechts 35 km naar het leuke Brugge en zelfs Gent ligt op minder dan een uur rijden.

Bezoek Brugge aan de hand van deze tips

5. Vakantiehuisje Ziltvloed

Vakantiehuisje Ziltvloed in Waterlandkerkje is alleen al een goede reden om naar Zeeuws-Vlaanderen te gaan. Een knus huisje, waar iedereen zich direct thuis voelt. Meer dan 100 jaar oud en met veel authentieke elementen nog zichtbaar, waaronder robuuste balken op de slaapkamers. De woonkeuken is het centrale middelpunt van het huis, de speelkamer is de favoriete plek van kinderen en de woonkamer heeft een enorme bank om gezellig met elkaar op neer te ploffen. Het huisje heeft een heel eigen sfeer en is gezellig, door de mix van brocante meubels en hedendaags comfort. Extra leuk: het is een heel betaalbaar vakantieadres! Sinds kort ben je hier helemaal goed ‘Onder de Pannen’: er is boven de speelkamer een nieuwe slaapzolder gerealiseerd, waar 3 personen kunnen slapen en een eigen badkamer hebben. Ideaal! Voor opa & oma, vrienden die een paar dagen over komen, een vriendinnenuitje…

Ziltvloed – P.C. Boutensstraat 1, 4508 AC Waterlandkerkje

Meer lezen over Zeeland?

Overzicht