Strandhuisjes op een rij op het strand bij Vrouwenpolder

Strandhuisjes in Nederland
Slapen op het strand, de mooiste strandhuisjes

Strandhuisjes op een rij op het strand bij Vrouwenpolder

Het lijkt nog ver weg, de zomer. Terwijl een groot deel van Nederland met smart wacht op een echte winter met sneeuwpret en schaatsen, is het een goed idee om alvast na te denken over je vakantieplannen voor de komende zomer. Zeker als je een plekje wilt bemachtigen in een van de strandhuisjes aan de Nederlandse kust. De bijzondere vakantiehuizen aan het strand zijn populair – en dat is niet voor niets.

Vakantie aan zee

Vakantie vieren aan zee is fijn, voor jong en oud. Kinderen vermaken zich hele dagen met zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, spelen met de golven, af en toe vliegeren en het nemen van een frisse duik. Voor volwassenen biedt het strand al even veel plezier: genieten van de eerste zonnestralen, een terrasje achter het glas, staren over de zee en eindeloze strandwandelingen. Hoe ideaal is het dat je na zo’n dag op het strand er ook kunt blijven slapen in een slaapstrandhuisje?

Niet alleen tijdens de zomermaanden en bij mooi weer is een weekendje weg of vakantie in een strandhuisje leuk. Ook bij slecht weer is het bijzonder om op het strand te zijn. Terwijl het buiten hard waait, de regen tegen de ramen klettert en de golven beuken op het strand, zit jij behaaglijk binnen. Wanneer het even droog is, waai je uit tijdens een wandeling om vervolgens weer in je knusse huisje op te warmen.

Huur een strandhuisje in Den Haag. Een huisje met openslaande deuren op het strand.

(Slaap-)strandhuisjes, wat is er zo bijzonder?

Een vakantie in een strandhuisje is een droom voor veel vakantiegangers. Niet zo vreemd, slapen en ontwaken aan zee is een bijzondere ervaring. In de vroege ochtend en later op de dag heb je het strand voor jou alleen. Wanneer je ’s ochtends je ogen opent, staar je over de golven naar de horizon. ’s Avonds bewonder je met een goed glas wijn de zonsondergang, om vervolgens in slaap te vallen met het ruisen van de zee op de achtergrond.

Hoe, wat en waar?

Strandhuisjes zijn er in verschillende soorten en maten, allemaal compact, volledig ingericht en ook met slecht weer comfortabel. De meeste strandhuisjes staan op palen, hebben een veranda met zicht op zee en bieden plaatsen aan 4 tot 6 personen. Grote ramen, een woonkamer, compacte keuken, kleine badkamer en 1 of 2 slaapkamers. Vaak is het inventaris nog aangevuld met ligstoelen, een bolderkar en een loungeset.

Je vindt de strandhuisjes van Julianadorp aan Zee tot in het Zeeuwse Cadzand. Van houten huisje tot design beachlodge en van zomerhuisje aan zee tot winterproof strandvilla.

Tip: bekijk de selectie van bijzondere slaapstrandhuisjes in Nederland.

Overzicht