Suite met vrijstaand bad in Brugge

De leukste adressen in Brugge
Stedentrip: de leukste hotspots in Brugge

Suite met vrijstaand bad in Brugge

Eerder werd ik al blij verrast door de charme van de Belgische stad Leuven. Na mijn bezoek aan Brugge ben ik om, we moeten echt vaker afreizen naar onze zuiderburen! Men neme 2 dagen vrij, een fijne plek om te slapen en je hebt hét recept voor een geslaagde stedentrip! Kijk maar naar deze hippe hotspots in Brugge.

2 dagen zwierf ik aan de hand van de wandelingen in de 100% gids van Time to momo door de stad Brugge. Kriskras, van route 1 naar 3 en halverwege over naar 2. Afgeleid door alle mooie straatjes, hoekjes en hotspots is het me niet gelukt me aan de routes te houden, maar ontdekte ik wel de leukste adressen. Ik deel ze graag met je!

Tip 1. Hotspot Sanseveria Bagelsalon

Met stip op 1, Sanseveria Bagelsalon. Klein maar fijn, met zoveel leuks en lekkers. Vintage stoeltjes voor het raam, Sanseveria’s in de vensterbank, servies uit grootmoeders tijd, een koekoeksklok aan de wand en kastjes vol ‘prullaria’ uit de oude doos. Zorg dat je hier op tijd bent, het zit snel vol (en sluit ‘s middags vroeg).

Sanseveria Bagelsalon – Predikherenstraat 11, Brugge

Tip 2. Blackbird

Bij Blackbird ben je op het juiste adres voor breakfast, lunch en tea-time. Ik liep er ‘s ochtends vroeg even binnen en het zat gewoon al vol. De warme sfeer is uitnodigend, kaarsen branden en het interieur oogt chic zonder té te zijn. Een fijne plek voor een rustmomentje tijdens je stadswandeling.

Blackbird – Jan van Eyckplein 7 Brugge

Uithangbord van Blackbird in Brugge

Tip 3. Hotspot Vero Caffè

‘Om het hoekje’ bij Blackbird vind je aan een klein pleintje Vero Caffè. Begin je stadswandeling door Brugge met een goede koffie van de dames. Ook hier Sanseveria’s in de vensterbank en cactussen op de plank. Strijk neer op een van de krukjes of bij mooi weer in het zonnetje voor de zaak. Met mijn hoofd in de zon en een kopje koffie in mijn handen kreeg ik echt een vakantiegevoel!

Vero Caffè – Sint Jansplein 9, Brugge

Tip 4. HAP in Brugge

Nog meer Scandinavische invloeden vind je bij HAP, de hippe take away van Brugge. Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat. De focus van HAP ligt op gezonde ontbijtjes en lunches. Zoek een mooi plekje in Brugge, neem een gezonde HAP mee en geniet!

HAP – Zilverpand 16, Brugge

Eten bij Hap in Brugge

Tip 5. Li O Lait

Li O Lait is niet super hip, maar een echte old time favorite! Gezellig druk, op elk moment van de dag. Vintage behangetje, oma’s fauteuiltjes, schoolstoelen; iedereen zal zich thuis voelen in deze ‘huiskamer’. Een slow coffee erbij en je komt echt even tot rust!

Li O Lait – Dweersstraat 30, Brugge

 Tip 6. De Belegde Boterham

Ooit gehoord van een lunchboutique? Ik niet voordat ik de Belegde Boterham in Brugge ontdekte, een lunchrestaurant dat er al jaren zit. Wat het zo bijzonder maakt? Het wisselende interieur, eigentijds en smaakvol, de rijk belegde boterhammen, de sfeer… De rode loper ligt voor je klaar!

De Belegde Boterham – Kleine St. Amandsstraat 5, Brugge

Tip 7. Jilles – best burgers in town

Na een dag indrukken opdoen, gaat een burger er wel in. En daarvoor moet je bij Jilles zijn, die de beste burgers in Brugge serveert. Échte Charolais rundsburgers, maar ook veggie burgers. Helemaal lekker in combinatie met een Belgisch biertje. Het stoere interieur is ook nog eens leuk meegenomen!

Jilles – Braambergstraat 10, Brugge

Tip 8. De mooiste conceptstores

Naast de inwendige mens, wil het oog natuurijk ook wat. Niet gevreesd, Brugge heeft drie fantastische conceptstores. Zie jij maar eens met lege handen naar buiten te lopen wanneer je bij Goûts et Couleurs, The Concept Store of JUTTU (ook in Antwerpen!) naar binnen loopt. BeJUTTUful woonaccessoires, kleding, kookboeken, sieraden….

Gevels op het centrale plein in Brugge

Blijven slapen?

Ik kan je vertellen, 1 dagje Brugge is tekort. Wil je al die leuke straatjes bewandelen, slenteren langs de grachten, de Belfort toren beklimmen, een boottocht maken of het Chocolade museum bezoeken? Blijf slapen. Er liggen twee bijzondere plekjes op fietsafstand van Brugge. Zo slaap je in alle rust, in de natuur en ben je toch in no-time in hartje stad.

Iets te vieren of op zoek naar het ultieme verwenadres? Doe jezelf dan een nachtje La Suite cadeau. Amai, wat een mooie plek! Het Tafel en Bed concept van Henk en Veronique is spontaan ontstaan, gegroeid vanuit liefde en passie. Beneden in restaurant Sans Cravate geniet je in ongedwongen sfeer van culinaire hoogstandjes. Na het tafelen volgt het bedgedeelte in een van de drie luxe suites in geheel eigen stijl. Warm, sfeervol, oude gebinten en strak design. Ik viel als een blok voor de Deluxe Suite Sauvignon Blanc. Als je de kans hebt, doen!

La Suite Sans Cravate – Langestraat 126, Brugge

Meer weten?

Bezoek de website van Visit Bruges en lees meer over de belangrijkste bezienswaardigheden, musea en rondvaarten. Ben je van plan om veel te bezichtigen schaf dan de Brugge City Card aan, die je heel snel terug verdient.

Tip van Marleen:
Veel toptentjes moet je reserveren voor de lunch. Denk niet dat er wel een plekje voor je vrij is… dat is niet zo! (sprak zij uit eigen ervaring…)

Lees ook deze tips voor een Belgische stedentrip

Overzicht