Zon zee Strand met in de verte de Deltawerken

Logeren aan zee
Zon, zee, strand in Nederland

Zon zee Strand met in de verte de Deltawerken

Zon, zee, strand – de perfecte ingrediënten voor een weekendje weg of vakantie in Nederland.

Een strandvakantie in Nederland

Hoe klein ons land ook is, we zijn gezegend met kilometers lange zandstranden. Vanaf de grens met België tot in de Kop van Noord-Holland en vervolgens ook nog op de Waddeneilanden. Ideaal voor een heerlijke vakantie zon, zee, strand in Nederland. De stranden van Egmond aan Zee, Zandvoort en Bloemendaal, Noordwijk aan Zee, Scheveningen en Kijkduin, Renesse, Zoutelande, Domburg en Cadzand horen tot de bekendste stranden van ons land. Daar tussenin liggen minder bekende plekken, die ook op een zomerse dag nog niet afgeladen vol zijn.

Wanneer je bij Vrouwenpolder in Zeeland net iets verder loopt dan de strandopgang, ben je bijna alleen. Ga je ten noorden van Schoorl in Noord-Holland op pad voor een dagje zon, strand en zee dan vind je rust en volop ruimte. Ook op de Waddeneilanden vind je op de eindeloze stranden nog veel ruimte.

Langgerekt strand en duinen

Zon, zee, strand? Het liefst in elk seizoen!

Een dagje of vakantie naar zee is altijd een goed idee. In de herfst en winter verandert zon, zee en strand regelmatig in regelmatig storm, zee en strand(happen), heerlijk! Een paar dagen uitwaaien, wandelen langs het strand, golven die tegen de kust beuken, schelpen zoeken en verkleumd de warmte en gezelligheid van een strandtent opzoeken. Warm je na afloop met warme chocolademelk bij een van de strandtenten, waarvan er gelukkig steeds meer het hele jaar geopend zijn.

  • Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel vakantiehuis in Noordwijk aan Zee. De huizen van Strand en Kust, Nortich en Huisje van Hout in Noordwijk liggen op kleine vakantieparken, slechts een duinenrij verwijderd van zee. In Noordwijk aan Zee vind je de leuke strandtenten Winterlodge en Nomade Beach House die het hele jaar open zijn.

In de zomer naar zee

In de lente en zomer is het overal zalig in de zon, achter een windscherm bij de eerste zonnestralen of languit in het zand op een mooie zomerse dag. Vanaf begin maart verschijnen de eerste strandhuisjes op het strand, van het uiterste zuiden van Nederland bij Cadzand tot aan het noorden bij Julianadorp en de strandtenten worden weer opgebouwd. Ook campings en glamping adressen ontwaken uit hun winterslaap.

  • Is glamping jouw manier van vakantie vieren? In Callantsoog ligt Duynpark het Zwanenwater, op 1 kilometer van het strand.

Ontdek alle tips voor een vakantie zon, zee, strand in Nederland

Strandhuisjes bij zonsondergang

Overzicht