Het fijnste hotel op de Veluwe
Romantisch weekend bij Boutique hotel Sterrenberg

Eens in de zoveel tijd ga ik een nachtje met de liefste weg. Even tijd voor elkaar, voor fijne gesprekken, voor inspiratie en even alleen ‘just the two of us’. Deze keer blijven we dicht bij huis, we reizen af naar Boutique hotel Sterrenberg op de Veluwe. Een echt verwenhotel blijkt bij aankomst, waar we direct de rest van de wereld vergeten en ons overgeven aan warmte, gastvrijheid en verwennerij.

Een warm welkom

Dit is niet ons eerste bezoek aan Hotel De Sterrenberg. We weten een beetje wat ons te wachten staat en zijn nieuwsgierig naar de complete metamorfose die het hotel in 2017 heeft ondergaan. Die nieuwsgierigheid is aangewakkerd door de manier waarop het nieuwe hotel tot stand is gekomen. Ruim 6 maanden werden de deuren van het hotel gesloten. In die tijd kreeg ieder personeelslid een aantal taken en nog leuker, was er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, inspiratie opdoen bij ‘concullega’s, workshops en cursussen volgen en reizen. Welke werknemer krijgt er zo’n kans? Dat deze kansen iedereen goed heeft gedaan, voel je aan de sfeer. Enthousiasme en passie voor gastvrijheid, de gasten en gastronomie blijken uit alles en iedereen.

Bij de receptie wacht je een warm welkom met een hartverwarmend soepje van de dag. In de lounge begrijpt de gastheer als geen ander dat je bij je wijntje ook wel iets lekkers lust. Bij het diner vertelt een jongeman zo vol passie over de verschillende wijnen bij het arrangement dat we met open mond naar hem luisteren en stiekem hopen dat onze kinderen ook met zoveel passie door het leven zullen gaan. Iedereen is hier zichzelf, wat maakt dat wij als gasten dat ook zijn.

Ons hotel is een plek waar mensen naar terug willen komen

Stijlvolle lampen in de bar van boutique hotel Sterrenberg

Zondag all-in genieten bij De Sterrenberg!

Terwijl we genieten van een heerlijk witlofsoepje krijgen we van de gezellige gastvrouw te horen dat het ‘zondag all-in genieten!’ arrangement voor ons is geboekt. Een dikke tip! Twee dagen genieten van het beste van het hotel voor een zeer scherpe prijs. Ons nachtje blijkt inclusief een aperitief met amuse, een gastronomisch 4-gangen diner, wijnarrangement, koffie ‘Sterrenberg’ met friandises, een fiets- en wandelkaart, vrij gebruik van zwembad & fitness en wellnesspakket.

Voordat we van al dit lekkers gaan genieten, profiteren we nog even van de laatste zonnestralen door een mooie wandeling te maken over de Veluwe. We informeren bij de receptie naar de wandeltip van de dag en krijgen de oranje-stippen-wandeling getipt. Je loopt de voordeur uit, volgt de oranje stippen op de bomen en wandelt 45 minuten door bos en over heide.

Even helemaal niets…

We trekken ons daarna terug met een glas wijn bij de haard. Eindelijk dat boek lezen, wat kletsen, in de vlammen staren en voor de rest helemaal niets. Van mijn wijntje nippen is het enige dat ‘moet’. Ik observeer de gasten om me heen en merk dat iedereen net zo ontspannen de dag doorbrengt als wij. Op de tafels liggen dikke boeken, een gezelschap speelt een spelletje en anderen vieren een feestje. Het feit dat naar buiten gaan door het weer geen optie meer is, deert niemand.

Het is gezellig druk en wat opvalt zijn de verschillende doelgroepen: 55-plussers, young lovers, natuurliefhebbers en gezinnen. In de bibliotheek zit een vader met jonge zoon te schaken, er kruipt een baby over de grond. Het kan hier allemaal en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Naast genieten bij de haard en in de lounge is er ook nog de vernieuwde wellness. Een zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, warm dompelbad, fitnessruimte en infrarood sauna staan tot je beschikking. Op je kamer hangen de badjassen voor je klaar. De badsloffen aan en gaan! Nog meer warmte en weldaad voor je lijf.

Ligbedden in de wellness Zwembad bij hotel de Sterrenberg

Restaurant Cèpes bij De Sterrenberg

Ook ‘s avonds gaat het grote genieten gewoon door. De verrassing van het hotel is met stip het restaurant. We schuiven aan voor een verrassingsdiner in het nieuwe restaurant Cèpes, waar chefkok Robert Hartelman de scepter zwaait. Het restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand, een waardering van Michelin. Een veelbelovende start van Cèpes. De geserveerde gerechten passen bij het interieur van het restaurant, ze zijn een lust voor het oog. Én een streling voor je tong… Het enthousiasme van onze jonge gastheer is wat mij betreft de kerst op de taart.

Hotel aan de rand van de Veluwe

We rollen ons romantische bed in, het zwembad en de wellness laten we even voor wat het is. Op ons bed liggen rozenblaadjes… Het is heerlijk stil aan de rand van de Veluwe, we slapen als een roos!

Twee dagen zijn veel te kort voor de mooie omgeving. Het hotel heeft een aantal originele arrangementen samengesteld waarbij je het beste van de Sterrenberg en de omgeving ervaart. Voor verliefde stellen is er ‘Cupido’, voor levensgenieters het ‘Zondag all-in genieten’, voor natuurliefhebbers ‘Proef de Veluwe’ en sportievelingen kunnen zich melden voor de ‘Otterlose Bergwandelingen’.

Tel daarbij Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Kröller Müller Museum, wandelen met de boswachter, fietsen naar het Mosselse Zand of de Otterlose Stuifwal, wild spotten bij zonsondergang, Paleis het Loo…. en reken maar uit hoeveel dagen je bij Sterrenberg moet gaan logeren. Doen!

Wat maakt De Sterrenberg zo bijzonder?

Nog even alle pluspunten voor je op een rij:

  • Gemak van eten, drinken en slapen onder één dak
  • De Sterrenberg is een hotel voor iedereen
  • Zalige wellness toegankelijk voor elke gast
  • De locatie aan de ingang van Nationaal Park de Veluwe
  • Een warm welkom bij aankomst
  • De lounge met haard en volop mogelijkheden om te ontspannen
  • Restaurant Cèpes waar je je vingers nog net niet aflikt…
  • Verhuur van elektrische fietsen
  • De ontspannen sfeer waardoor iedereen hier thuis is

Verwen jezelf en ontdek wat De Sterrenberg zo bijzonder maakt!

Praktische informatie:

Wat? Boutique hotel Sterrenberg
Waar? Houtkampweg 1 Otterlo
Wanneer? Het hele jaar
Prijs: ‘Zondag all-in genieten’ arrangement vanaf € 100,- p.p.
Meer weten? Bezoek Boutique hotel Sterrenberg

Overzicht