Buitenplaats Beekhuizen
Een romantisch weekend op de Veluwe

Een romantisch weekend samen is zo veel waard! Even echt met elkaar, weg van alle prikkels, je kinderen, de dagelijkse beslommeringen. Tijd vrij maken voor je partner is niet alleen belangrijk, ook heel fijn. Een of twee keer per jaar ga ik dan ook met de liefste een weekendje weg, dit keer naar Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe.

Een romantische pod bij Buitenplaats Beekhuizen

Door de reis naar Buitenplaats Beekhuizen kom je al helemaal los van alles. Zodra je bij Arnhem de A12 verlaat, rijd je de natuur in. Door de bossen naar het charmante dorp Rozendaal met als stralend middelpunt Kasteel Rosendael. Vanaf daar slingert de weg de bossen in, de heuvels op. Midden in de bossen ligt Buitenplaats Beekhuizen op je te wachten. De lampjes van restaurant Woodz branden uitnodigend.

Vogels. Zuurstof. Dít is de Veluwe.

Warmte bij Woodz

We krijgen onze pod toegewezen. Het is hartje winter en al vroeg donker. We volgen met onze lantaarn een pad de bossen in en ontdekken ons plekje voor de nacht, een superior pod met eigen douche en toilet. Heb je wel eens een pod gezien? Het zijn halfronde houten accommodaties, in verschillende groottes: luxe, superior en bush. Door de (vloer-)verwarming zijn ze het hele jaar aangenaam te verwarmen. We zijn er op een van de meest grauwe dagen van het jaar en genieten met volle teugen. Doen dus, ook in de winter!

Voor het diner ben je van harte welkom bij Woodz, een pop-up restaurant in een container bij de Buitenplaats. Het is een gezellige plek, stoer ingericht en passend bij de omgeving. De kachel brandt, het is er aangenaam warm. Met een wijntje erbij vliegt de avond voorbij… en dan mag je samen hand in hand door het donkere bos terug naar je pod.

In de hot tub onder de sterren

Samen slapen in een pod is knus, romantisch en gezellig. Wil je je weekend extra bijzonder maken, reserveer dan de Dutch tub bij je verblijf, die midden in het bos op je staat te wachten. Als dat niet het toppunt van romantiek is? In het donker maken we het vuur aan en roeren we door het water. Een wijntje in onze hand en stampend met onze voeten. Het is 2 graden boven nul en hoewel het echt koud is, voelen we het nauwelijks. Het is fijn om echt even samen te zijn, weg van onze mobiele telefoons, weg van alles. Het duurt lang voordat het water echt aangenaam is, maar dat deert niet. Des te groter is onze beloning. Met af en toe een regendruppel, een vlokje natte sneeuw en wolken die langs de hemel jagen zitten we in de tub. De wind waait door de bomen, onze neuzen worden koud, maar we genieten intens! Af en toe zien we de sterren en het enige wat we horen is het geluid van de natuur. We zijn loom, sloom en ervaren ons verblijf als een mooie droom. 

Ontbijt ‘op bed’

We slapen een gat in de dag en genieten van het ontbijt dat in de ochtend in een picknickmand bij je pod gebracht kan worden. In de middag moet je ook zeker weer even naar Woodz waar de Weltevree kachels buiten branden, schapenvachtjes op de stoelen en dekentjes klaarliggen.

8x doen vanuit Buitenplaats Beekhuizen

Na het ontbijt wacht de Veluwe op ontdekking. Buitenplaats Beekhuizen heeft een gunstige ligging, er is veel te doen in de omgeving:

  • Wandel naar Kasteel Rosendael en maak een rondwandeling.
  • Ga wandelen over de heuvels van de Posbank en maak een tussenstop bij het Posbank Paviljoen. Het Rondje Posbank is 9.2 km. Kom oog in oog te staan met Schotse Hooglanders en bezoek de lieve schapen bij de schaapskooi. Even op adem komen kun je bij Brasserie Veluwezoom, je hebt er een prachtig uitzicht omdat je ver kunt kijken door de grote glazen ramen.
  • Ben je meer van het fietsen of toeren? Huur een elektrische scooter of juist ook leuk met z’n 2en een tandem. Verken op deze manier de mooie plekjes op en rondom de Posbank.
  • Huur een fiets en rijdt naar Arnhem voor een dagje stad. Grenzend aan het centrum van Arnhem ligt het mooiste stadspark van Nederland, het Sonsbeekpark. In het park vind je rust en romantiek maar het bruist er ook van de energie tijdens veel evenementen. Verspreid in het park vind je diverse restaurants met schitterende terrassen. Mocht je toch even willen shoppen? Dan loop je zo de winkelstraten in.
  • Ga terug in de tijd en bezoek het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Was er honderd jaar geleden ook ruimte voor romantiek? Ontdek het zelf!
  • Bij mooi weer zoek je een plekje op het terras van de Houtplaats in Rheden, een stevige wandeling vanaf de Buitenplaats.
  • Proef de Doesburgse Mosterdsoep. Nog geen 20 minuten met de auto (uurtje fietsen) van Buitenplaats Beekhuizen ligt Hanzestad Doesburg. De Waag is de oudste horecagelegenheid van Nederland, het is een monumentaal pand met een mooi stukje geschiedenis. De gezellige straatjes met boutiques en de IJsselkade nodigen uit tot een romantische slentertocht.
  • Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag heeft alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 350 hectare aan wateroppervlakte is Rhederlaag dé plek voor watersporters. Maar ook lekker lui zonnen op een zandstrand, of een kano huren met z’n 2en is een mogelijkheid.

Praktische informatie:

Wil je ook een weekendje samen gaan genieten? Ik kan het je van harte aanbevelen. Maar ook als je niet zonder je kinderen kunt, is Buitenplaats Beekhuizen een heerlijke plek. De pods zijn het hele jaar te reserveren en ook met kinderen is het hier leuk. Van de bank in de pods maak je in een handomdraai een lekker bed. Ook zijn er luxe ingerichte safaritenten te huur.

Zo’n weekend in het bos heb je geen kind aan je kinderen. Hutten bouwen, boompje verwisselen, marshmallows roosteren bij je eigen vuurplaats, met de kabelbaan spelen; de Buitenplaats is een grote speeltuin.

Wat? Buitenplaats Beekhuizen
Waar? Velp
Prijs vanaf: vanaf € 116 per nacht (luxe pod)

Bekijk alle plekjes voor een romantisch weekendje weg

Overzicht