Boutique hotel in de bossen in Nationaal Park Veluwezoom

Opladen in de natuur
Boutique Hotel Beekhuizen op de Veluwe

Boutique hotel in de bossen in Nationaal Park Veluwezoom

Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder plekje in de natuur, kies dan voor een (paar) nachtje(s) of weekendje weg bij Boutique Hotel Beekhuizen op de Veluwe. Hier kom je ontspannen, niksen, lezen, wandelen vanaf je suite, vogeltjes luisteren, hertjes spotten, fietsen door bossen, zoeken naar wilde zwijnen, uren zitten op het terras, badderen, voor je uit staren, OPLADEN! Weg van alles.

Boutique Hotel Beekhuizen

Daar waar het IJsseldal overgaat naar de hoger gelegen Veluwe ligt Boutique Hotel Beekhuizen, aan de Beekhuizer Beek. Wanneer je het hebt over unieke locaties, dan mag deze plek niet ontbreken! Boutique Hotel Beekhuizen ligt in een natuurgebied, onderdeel van Landgoed Beekhuizen, bestaande uit heuvels, beukenlanen, bos, kabbelende beekjes, een watervalletje en een vijver omringd door rododendrons. In de 19e eeuw werd hier het eerste hotel Beekhuizen gebouwd, een hotel met de sfeer van een Zwitsers chalet. Een plek waar schilders en dichters inspiratie opdeden, de koninklijke familie kwam opladen en romantici hun hart verloren.

In 1980 ging het hotel in een brand verloren, maar sinds kort is het weer mogelijk te overnachten op deze bijzondere plek. Een plek waar iedereen nu inspiratie vindt, oplaadt en waarschijnlijk ook zijn/haar hart aan verliest.

Het huidige Hotel Beekhuizen is een boutique hotel met een eigen karakter, een tikkeltje eigenzinnig met een koninklijke touch. Het hotel bestaat uit een blauw Poorthuis, een wit Bakhuis en een stenen hoofdgebouw, gebouwd op de fundamenten van een rijksmonument. Alledrie verschillend van uiterlijk, elkaar versterkend door het contrast. Zo robuust, degelijk en bijzonder dat het over 100 jaar ook weer een rijksmonument zal zijn. Een geheel dat klopt!

Een architectonische eyecatcher

Net als de bijpassende tuin, aangelegd door een tuinarchitect die onderzoek heeft gedaan naar de historie van het gebied, de lijnen van de ijstijd heeft gevolgd en verwerkt in het tuinontwerp. Alles bij elkaar: een perfect totaalplaatje waar levensgenieters, rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers nu komen om het leven te vieren.

Overnachten bij Boutique Hotel Beekhuizen

Als gast heb je de keuze uit een verblijf in een van de 21 suites en lodges, elke ruimte met eigen unieke kenmerken. Slapen in een Junior suite met Frans balkon, een Junior suite met terras waar het zomaar kan voorkomen dat er wilde zwijnen passeren of Loft Junior suite met vrijstaand bad in de kamer én uitzicht op de natuur. Wil je nog meer comfort en ruimte, de Suites hebben een living met ontbijtbar en ruime zithoek, de Lodges twee verdiepingen, twee slaapkamers en een terras aan voor- en achterzijde. Het paradepaardje van het hotel is de Arcadië Lodge, een unieke lodge op een unieke plek met een uniek uitzicht!

Een fijne bijkomstigheid, je kunt hier alle kanten op!

1. Ontdek al wandelend of fietsend de Veluwezoom

De Veluwezoom ligt aan de zuidkant van de Veluwe en loopt van Brummen tot aan Wageningen. Het is een gevarieerd natuurgebied met zowel bos als heidevelden, zandverstuivingen, heuvels, beekdalen en stuwwallen. Nationaal Park Veluwezoom is onderdeel van de Veluwe en heeft als hoogtepunt (en meest bekende punt) de Posbank. In dit gebied kun je eindeloos fietsen en wandelen. Wist je dat je hier ook goed wild kunt spotten? Herten, reeën, wilde zwijnen. Niet alleen bij zonsopgang en zonsondergang, maar ook tijdens je wandeling overdag. Maak na aankomst bij het hotel een wandeling die start bij de ingang, een rondje van een uur waarbij je een goed beeld krijgt van het natuurgebied én grote kans maakt wild te spotten.

Wanneer je gaat fietsen, kom je gegarandeerd langs een van de vele kastelen en landgoederen in deze regio, bekend onder de naam Gelders Arcadië. Fiets van Kasteel Doorwerth naar Kasteel Zypendaal en door naar Kasteel Rosendael, via Biljoen naar Middachten. Of wandel door het Renkums Beekdal, langs de beek bij Beekhuizen, de heidevelden van de Rozendaalseveld, over de heuvels van de Posbank of over het plateau van Duno met zicht over de Rijn en uiterwaarden. Geen stuk natuur is hier hetzelfde.

2. Een dagje naar Arnhem

Arnhem zal je positief verrassen. Deze stad heeft een gunstige ligging, met aan de ene kant de Veluwe, aan de overkant van de Rijn de Betuwe en met de Liemers langs de IJssel. Het zal je dan ook niet verbazen dat Arnhem een aangename groene stad is, met het Sonsbeek Park als middelpunt. Vanuit Boutique Hotel Beekhuizen ben je in enkele minuten in hartje stad. Bezoek de conceptstores in het Modekwartier, wandel door de 7straatjes, pik een terrasje langs de Rijn, bewonder de stad vanaf de Eusebius kerk en neem ook even een kijkje bij de bijzondere architectuur van het station.

Brug over beekje in het stadspark in Arnhem

3. Op de fiets naar Hanzestad Doesburg

Een stad met een heel ander karakter dan Arnhem is Hanzestad Doesburg, bereikbaar op de fiets vanaf Boutique Hotel Beekhuizen. Deze kleine stad ligt aan de IJssel en heeft een charmant historisch centrum, waar elke gevel de moeite waard is om omhoog te kijken. Maak een stadswandeling, drink koffie bij de oudste horecagelegenheid van Nederland de Waag, lunch met mosterdsoep, bewonder het Arsenaal en ga de uitdaging aan de Martinikerk te beklimmen.

Rood met witte luiken op de gevel van de Waag in Doesburg

4. Diner bij de Hunting Lodge

Vlak boven Kasteel Rosendael ligt de Hunting Lodge. Dit voormalige jachthuis heeft een van de mooiste terrassen van ons land, met uitzicht op het kasteel. Reserveer hier een tafel voor de lunch of het diner en laat je verrassen door de passie en kookkunsten van de jonge chef.

5. Voor wat extra dagen

Bovenstaande tips zijn slechts een kleine greep van alle mogelijkheden vanuit Boutique Hotel Beekhuizen. Blijf je wat langer bij dit heerlijke hotel, dan geef ik je graag nog wat extra tips:

  • Wandel door de tuinen van Kasteel Rosendael en bezoek aansluitend de Oranje-rie.
  • Maak een wandeling naar de hoogste toppen van de Posbank en bewonder het uitzicht.
  • Strijk neer voor een borrel of diner op het terras van Restaurant Houtplaats in Rheden.
  • Neem de rust om op het terras van het hotel ijsvogeltjes te spotten
  • Voor het diner wandel je op je gemak naar restaurant WOODZ
  • Beklim de nabijgelegen Emmapiramide

Maar… vergeet vooral niet waarvoor je kwam: opladen in de natuur!

Gun jezelf tijd!

Nieuwsgierig geworden? Wil jij deze unieke plek ontdekken?

Neem een kijkje of reserveer een kamer bij Boutique Hotel Beekhuizen

Overzicht