Luchtfoto van luxe vakantiepark

Genieten in luxe
5x luxe vakantiehuis op een klein park

Luchtfoto van luxe vakantiepark

Ben je op zoek naar een comfortabel en goed verzorgd vakantiehuis? Het liefst op een mooie locatie en niet op een groot en massaal vakantiepark? Bekijk deze 5 luxe vakantiehuizen op een kleinschalig vakantiepark in Nederland.

Voor Bijzonder Plekje proberen we de grote vakantieparken te vermijden, enkele uitzonderingen daargelaten. Liever zoeken we de rust op, de charme van het kleine en meer persoonlijke. Verspreid over Nederland vind je wat kleinschalige vakantieparken, waar je nauwelijks extra faciliteiten hebt, maar ook niet ver weg van alles zit. Handig voor gezinnen met kinderen, want misschien vinden je kinderen er wel een paar speelkameraadjes. En fijn voor jou, als je het liefst wat rustiger op vakantie gaat maar niet té rustig wilt zitten. 5 tips voor een fijn vakantiehuis op een klein park:

1. Vakantiepark Weideduyn bij zee

Op vakantiepark Weideduyn staan slechts 11 luxe vakantiehuizen, charmante rietgedekte woningen met plek voor 6-8 personen. Het parkje ligt aan de rand van weilanden, op loopafstand van het centrum van Schoorl en op fietsafstand van zee. Handig: er zijn strandhuisjes te huur. En goed om te weten, in enkele huizen mag je hond mee.

Luxe vakantiewoning op een klein park in Nederland

2. Zeegser Duinen in Drenthe

Park de Zeegser Duinen ligt in de natuur in Drenthe, in Nationaal Park Drentsche Aa. Op het park, deels nog in aanbouw, staan luxe vakantiehuizen voor vier tot 8 personen. Een hot tub in de tuin of een buitenkeuken, een haard in huis of een heerlijke hangstoel voor op je terras… na een mooie wandeling in de natuur is het hier heerlijk thuiskomen.

Duurzame en luxe vakantievilla met hot tub

3.  Suitelodges Gooilanden in het Gooi

Midden in ons land ligt Park Gooiland, vlakbij Hilversum, tussen Amsterdam en Utrecht en niet ver van de Loosdrechtse Plassen. De Suitelodges zijn luxe vakantiehuizen, verspreid op het kleine park. Sommige huizen hebben als extra een sauna of whirlpool, een mooie ligging aan het water of een master bedroom met ligbad aan je voeteneinde. Je hond meenemen mag bij een aantal huizen en een broodjesservice is aanwezig.

Strak vormgegeven vakantiehuis

4. Baayvilla’s in Groningen

Op een van de meest donkere plekken in ons land staan de Baayvilla’s, aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer en op loopafstand van de Waddenzee. Watersporters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. De moderne 6- tot 8- persoons vakantievilla’s op dit kleine park zijn luxe ingericht en hebben een zonnig terras aan het meer.

Openslaande deuren naar het terras met zicht over het Lauwersmeer

5. Mooi Schoorl in Noord-Holland

Villapark Mooi Schoorl ligt in het centrum van het gelijknamige dorp. Op het kleine park, aan de Schoorlse duinen, staan 20 exclusieve villa’s. Elke villa is anders ingericht en heeft andere extra’s die je vakantie hier bijzonder maken. Een buitenkeuken, een zwembad in de tuin, een whirlpool op het gras, een luxe loungehoek… Wanneer je op zoek bent naar een luxe vakantiehuis aan zee, kijk dan zeker hier even.

Naast bovengenoemde huizen, die op elke park allemaal hetzelfde uiterlijk hebben, zijn er ook een aantal bijzondere plekjes van particuliere eigenaren op een klein park te vinden. Bekijk het overzicht aan huizen op kleinschalige vakantieparken in Nederland.

Overzicht