Alpengeluk
Oostenrijk: Vakantie in het Waldhaus in Vorarlberg

In de Oostenrijkse regio Vorarlberg ligt op de hellingen van een klein dorp het vakantiehuis Waldhaus am Arlberg, van de Nederlandse familie Dijkstra. Een huis waar je thuis bent! Een heerlijk vakantiehuis in zomer en winter.

Vakantie in Wald am Arlberg

Voor de tunnel, aan de Duitse kant, was het nog grauw, nat en groen. Aan de andere kant van de berg worden we verrast door een groepje Oostenrijkse berghuisjes en boerderijen bedekt door een glanzend witte deken. Dit dorp, genesteld in het dal voor de imposante Arlberg, is ‘Wald am Arlberg’. Door veel mensen snel voorbij gereden, onderweg naar het bekende St. Anton en Lech. Maar voor de familie Dijkstra sinds 2009 hun tweede thuis. En voor één heerlijke week in januari ook dat van ons!

SUpzYmFy

V2FsZCBhbSBBcmxiZXJn

Welkom thuis in het Waldhaus

De sleutel die klaar ligt op het geheime plekje bij de deur. De fles wijn met het ‘welkom thuis’ kaartje en het met liefde ingerichte appartement. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat we de koffers laten staan waar ze staan, de wijn ontkurken en onder een dekentje op het ruime balkon genieten van het uitzicht. Terwijl we daar zitten, laat de verrassend warme winterzon, die langzaam achter de bergen glijdt, al onze zorgen wegsmelten. Precies dat gevoel is waarom Karin Dijkstra verliefd werd op deze plek. De rust! Het even helemaal niets! Het is voor haar niet alleen thuiskomen in het huis maar ook bij haarzelf. ‘Thuiskomen op vakantie’ is daarom ook het Waldhaus motto.

Thuiskomen op vakantie

Qm9lcmRlcmlqZW4gV2FsZCBhbSBBcmxiZXJn

V2ludGVyd29uZGVybGFhbg==

V2lqbiBlbiBXZWxrb20gV2FsZA==

Alpengeluk in Oostenrijk

Het verse kopje koffie terwijl ze kijkt naar de eerste zonnestralen die de bergtoppen in vuur en vlam zetten. De kwispelende staart van haar hond zodra ze haar groene gympen pakt. En het vriendelijke ‘Servus’ van Frau Olga tijdens haar ochtendwandeling. Deze dingen zijn hier belangrijk! ‘Het leert me weer kijken naar de kleine dingen,’ zegt ze. En dat wil ze maar wat graag overbrengen.

De natuurlijke rust in het dorp, waar het naar open haard en taart ruikt, helpt daar zeker bij. En hoewel er in de zomer- en wintermaanden in de omgeving meer dan genoeg te doen is, en je je mede door de waardevolle tips van de gastrouw niet hoeft te vervelen, mag dat natuurlijk wel! Karin raadt het zelfs ten zeerste aan. ‘Het voor- en najaar in de bergen wordt erg ondergewaardeerd’, zegt ze. Natuurlijk moet je wel een beetje van de rust houden, veel restaurants en liften zijn dan gesloten. Maar met je rugzakje op via Lech en Oberlech door het hoge, uitbundig geurende gras naar boven wandelen en de dag afsluiten met bratwurst op een kampvuurtje is alpengeluk in haar puurste vorm!

QWxwZXBnZWx1aw==

RWRlbHdlaXNzIFdhbGQ=

Welk seizoen je ook kiest, in het Waldhaus van de familie Dijkstra ben je meer dan welkom om je helemaal thuis te voelen.

Meer informatie over Waldhaus am Arlberg

Overzicht