Gegarandeerd leuk!
Oostenrijk: 5 activiteiten voor het hele gezin in Vorarlberg

Beginnen je kinderen al te mopperen als ze het woord Oostenrijk horen? Schieten ze in de achteruit omdat ze weer ‘moeten’ bergwandelen? Ga dan met het hele gezin op vakantie naar de regio Vorarlberg! De regio heeft veel te bieden voor jong en oud, echt niet alleen maar wandelingen. De 5 leukste activiteiten met het hele gezin hebben we voor je op een rij gezet:

1. Bewegungsberg Golm

Bij het dorp Vandans, in de Montafon, ligt Bewegungsberg Golm. Een berg waar je de hele dag zoet kunt zijn met al het leuks wat er te doen is. Neem de gondelbaan helemaal naar boven en volg het Golmi pad naar beneden, naar het tussenstation. Een avontuurlijk wandelpad van 3,5 km met leuke opdrachten voor onderweg. Zak met de lift af naar Latschau en wandel naar het Waldseilpark met de Flying Fox. Het klimpark ligt aan de andere kant van het stuwmeer, 10 minuten wandelen vanaf de gondelbaan. Er zijn maar liefst 11 routes in verschillende gradaties. Na een korte instructie ga je zelf de bomen in. Vergeet niet door te ademen, je bungelt op grote hoogte! Sluit af met een adrenalinekick tijdens de Flying Fox, een tokkelbaan over het stuwmeer heen. Met een snelheid van maximaal 70 km/u overbrug je in enkele minuten de ruim 560 meter over het meer. Durf jij?

Keer terug naar het dal met een spectaculaire rit in de rodelbahn. De Alpine-Coaster-Golm is echt heel gaaf! 2600 meter lang, met snelheden tot 40 km/u, haarspeldbochten en ‘jumps’ waar je hart een sprongetje van maakt. Niet missen dus deze berg!

Wat? Bewegungsberg Golm
Waar? In Vandans, Montafon

2. E-biken bij Klösterle

Fietsen in de bergen, dat is wel het laatste wat in me opkomt. Maar door de komst van de E-bike spring ook ik op de fiets, zelfs als het pad niet vlak loopt. Rondom Klösterle am Arlberg liggen veel fietspaden, zowel door het dal langs de rivier als bergopwaarts: geasfalteerde wegen en off the road paden. Vanuit de fietsverhuur aan de voet van de Sonnenkopf maken we een geweldige tocht, onder begeleiding van een gids. Langs de wild stromende beek in het dal, over smalle paadjes op de berg, door dorpen met idyllische kerkjes… Zelfs de berg op is met zo’n mountainbike met ondersteuning geen straf.

Wat? E-biken
Waar? Vanuit Sport Milanovic in Klösterle
Leuk om te weten: In Vorarlberg vind je legio mogelijkheden om een e-bike te huren.

3. Zwemmen bij de Seewaldsee

Zin om te zwemmen en dan bij voorkeur in de natuur? Maak een uitstapje naar de Seewaldsee bij Fontanella/Damüls. Vanaf de parkeerplaats wandel je in minder dan een uur naar het meer, of je neemt het treintje dat regelmatig rijdt. Het pittoreske bergmeertje is ondiep, waardoor het water warmer is dan van meertjes in de buurt. Zoek een plekje op de zonneweide, maak een wandelingetje rondom het meer, spring van de steigers of geniet van het uitzicht vanaf het terras van de Gaststube bij het meer.

Wat? Seewaldsee
Entree: gratisU2Vld2FsZHNlZQ==U2Vld2FsZHNlZSByZXN0YXVyYW50

4. Sonnenkopf Klösterle

In het Klostertal ligt bij het dorpje Klösterle de berg Sonnenkopf. Bovenop de berg vind je Bärenland, makkelijk bereikbaar met de 8-persoons gondels van de Sonnenkopfbahn (wacht op een speciale berengondel met leuke gordijntjes en knuffelberen). Zodra je uitstapt op bijna 2000 meter hoogte, stap je een prachtige bergwereld binnen én Bärenland, een gevarieerd speelparadijs.

Ga met de eerste lift in de ochtend omhoog en start de dag feestelijk met een ontbijt in het Panoramarestaurant (bij mooi weer op het terras). Uitgebreid en vers, een heerlijk begin van de dag. Vervolgens is er veel te ontdekken in het ‘Berenland’. Ga vlot varen, spelletjes doen, schommelen, lekker luieren aan de waterkant, spelen in het zand of volg de berenroute met veel informatieve tussenstops.

Wat? Bärenland
Waar? Sonnenkopf Klösterle
Entree: gratis

5. Wandelen met lama’s in de Montafon

Toch lekker wandelen, maar dan net even anders? Ga aan de wandel met lama’s! In het Oostenrijkse Montafon kun je samen met gids Horst en zijn lama’s de berg op. Tijdens de wandeling naar Panoramagasthaus Kristberg vertelt Horst je ‘alles’ over de leuke lama’s. Wedden dat je kinderen ineens zonder gemopper de berg op lopen?

Wat? Wandelen met lama’s
Waar? Montafon, startpunt Gasthaus Mühle – Innerberg
Wandelduur: 3 uur (totale excursie bijna 5 uur)
Hoogteverschil: ruim 300 meter

Meer lezen over de regio Vorarlberg?

Ben je na het lezen van deze leuke tips nog niet overtuigd?

Lees 1001 reden om naar Oostenrijk op vakantie te gaan

Overzicht